15/03-16 04:15

Minister holder øje med mulig dansk fængsling i BahrainMinister holder øje med mulig dansk fængsling i Bahrain

Udenrigsministeriet undersøger de præcise omstændigheder omkring mulig fængsling af Zainab al-Khawaja.

storybild

Udenrigsministeriet undersøger de præcise omstændigheder omkring mulig fængsling af Zainab al-Khawaja, fortæller udenrigsminister Kristian Jensen. (Billede: AP/Susan Walsh)

Det er ikke orden at risikere at ryge i fængsel blot for at benytte sin ytringsfrihed og demokratiske rettigheder.

Sådan lyder det fra udenrigsminister Kristian Jensen (V), efter at det er kommet frem, at dansk-bahraineren og menneskerettighedsforkæmper Zainab al-Khawaja og hendes baby på 16 måneder tilbageholdes i Bahrain.

Det sker med henblik på fængsling i forbindelse med en ældre dom.

- Vi er modstander af alle former for fængsling i forbindelse med menneskerettighedskrænkelser, og det har vi også rejst flere gange over for Bahrains udenrigsminister, siger Kristian Jensen.

Anholdelsen skulle være sket mandag eftermiddag lokal tid.

Men det fremgår endnu ikke, om hun tilbageholdes eller er påbegyndt afsoningen af sin dom.

- Vi er i gang med at undersøge de præcise omstændigheder omkring fængslingen. Vi har tænkt os at protestere på passende vis, hvis det viser sig, at det ikke har været muligt at benytte sin ytringsfrihed, siger den danske udenrigsminister.

Al-Khawaja er idømt sammenlagt tre år og en måneds fængsling for at deltage i demonstrationer, at rive et foto af kongen i stykker samt at have "fornærmet en embedsmand" under et tidligere fængselsophold.

Desuden skulle Zainab Al-Khawaja angiveligt have angrebet politibetjente i lufthavnen i Bahrain, da hun ankom med et fly fra Danmark i 2014. Selv fastholder hun, at det var betjentene, som angreb hende.

Hun er datter af den livstidsdømte Abdulhadi al-Khawaja, der også er dansk statsborger og afsoner sin dom i Bahrain, hvor datteren ud over fængselsstraffen er blevet dømt til at betale en bøde på omkring 50.000 kroner.

- Vi har flere gange protesteret til Bahrain i forhold til hendes far. Hvis der er tale om tilsvarende fængsling, protesterer vi, siger Kristian Jensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand anholdt for vanvidskørsel...
bt.dk
Ny aftale rammer danske cirkusser:...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Populær DR-vært stopper på program:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx