Af - 24/03-14 13:48; Opdateret: 24/03-14 14:16

Belgisk avis viser 'The Obamas' som aberBelgisk avis viser 'The Obamas' som aber

Den belgiske avis De Morgen anklages nu for rascisme, efter at den har fremstillet Barrack Obama og USA's førstedame som aber.

Den belgiske avis De Morgen's fremstilling af det amerikanske præsidentpar som aber kommer op til, at Barrack Obama efter G7-topmødet i dag og i morgen i Haag, skal besøge Belgien for at deltage i den belgiske stats begivenheder i anledning af 100 årsdagen

Abebilledet er en del af en satirisk artikel og præsenteres som om, at det er den russiske præsident Putin, der har fremsendt billedet til avisen

- Vladimir Putin er Ruslands præsident. Han har efter, at vi har kontaktet ham valgt at sende os billeder i stedet for en tekst, da han har meget travlt, skriver De Morgen i forbindelse med billedet.

Abebilledet optræder side om side med et andet billede, hvor Obama nu er afbildet som hashhandler med teksten:

- Første sorte præsident i USA går i gang med at sælge hash.

Kritik for rascisme er siden i morges haglet ned over De Morgen på belgiske og amerikanske sociale medier. De Morgen har i dag valgt at lukke deres omstillingsbord og er således ikke tilgængelige for en kommentar.

Afsløring: USA har aflyttet 35 topledere
Afsløring: USA har aflyttet 35 topledere

Det er dog ikke første gang, at USA's første sorte præsident er blevet fremstillet som en abe.

I 2009 måtte den amerikanske avis new York Post udstede en undskyldning efter at avisen var blevet anklaget for i en tegning at have fremstillet Obama som en aggressiv chimpanze, der blev skudt af politiet.

Obama om Putin: Han ligner et barn, der keder sig
Obama om Putin: Han ligner et barn, der keder sig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx