Af - 06/04-16 06:40

Rørende øjeblik: Her får hunden Lucca den hæder hun fortjenerRørende øjeblik: Her får hunden Lucca den hæder hun fortjener

En serie hjerteskærende fotos viser, hvordan militærhunden Lucca bliver hædret med den amerikanske hærs størst mulige hæder.

Bildstrecke im Grossformat »

Schæferhunden Lucca har viet halvdelen af sit 12 år lange liv til at beskytte soldater mod vejsidebomber som bombehund for det amerikanske marineinfanteri i Irak og Afghanistan - og det bliver hun nu hædret for.

TV: Kvindelig soldat får rørende velkomst af sin hund
TV: Kvindelig soldat får rørende velkomst af sin hund

Over 400 missioner gennemførte hun i sine seks år som bombehund - og beskyttede dermed tusindvis af soldaters liv - indtil den 23. marts 2012, hvor en dramatisk episode tvang den trofaste hund på pension.

Denne dag opdagede Lucca en stor vejsidebombe i Helmand provinsen i Afghanistan, og straks søgte hun videre efter flere. Men pludselig detonerede en anden bombe og sprængte hundens venstre forben af.

Se det fantastiske billede: Hund reddede familiens dreng
Se det fantastiske billede: Hund reddede familiens dreng

- Eksplosionen var enorm, og jeg frygtede straks det værste for Lucca, siger en af hundens to førere under krigen, korporal Juan Rodriguez, ifølge NBC News.

- Jeg løb hen til hende og så, at hun havde svært ved at komme op. Jeg tog hende op og løb i læ med hende, lagde en årepresse ved hendes sårede ben og kontaktede militærlægerne, fortsætter han.

Lucca overlevede heldigvis eksplosionen, og i dag bor hun sammen med sin anden fører, sergeant Christopher Willingham, i Californien.

GALLERI: Hund gik viralt med graviditetsbilleder: Nu har den fået hvalpe
GALLERI: Hund gik viralt med graviditetsbilleder: Nu har den fået hvalpe

Han var med, da Lucca i går blev hædret i London for sine seks års tro tjeneste med PDSA Dickin-medaljen, der beskrives som ‘den største hæder noget dyr i verden kan opnå som udstationeret i militære konflikter’.

Dickin-medaljen bliver sammenlignet med Victoria-korset, som uddeles til de mest heltemodige britiske soldater. Den er blevet uddelt 66 gange siden 1943.

- Lucca er meget intelligent, loyal og havde en fantastisk arbejdsmorale som søgehund, siger Christopher Willingham ifølge NBC News.

Toby med to snuder undgik dyrlægens sprøjte: Nu er han med i freakshow
Toby med to snuder undgik dyrlægens sprøjte: Nu er han med i freakshow

- Hun er den eneste grund til, at jeg kom hjem til min familie igen, og jeg er heldig at have været udstationeret med hende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx