09/01-15 20:25

EU-ledere marcherer sammen med franskmænd i ParisEU-ledere marcherer sammen med franskmænd i Paris

David Cameron, Angela Merkel og flere andre ledere fra Europa deltager i antiterror-march i Paris på søndag.

Den danske justitsminister Mette Frederiksen (S) og hendes amerikanske kollega Eric Holder får fint selskab til marchen for sammenhold i Paris på søndag.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har ifølge det franske udenrigsministerium meldt sin ankomst til den franske hovedstad.

Også den britiske premierminister, David Cameron, EU's præsident, Donald Tusk, EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, den italienske premierminister, Matteo Renzi, og den spanske premierminister, Mariano Rajoy, deltager i marchen.

- Jeg har takket ja til præsident Hollandes invitation til marchen for sammenhold i Paris på søndag, der skal hylde værdierne bag Charlie Hebdo, skriver Cameron på Twitter.

Dobbelt gidseldrama slut: Tre terrorister er dræbt - Fire gidsler døde
Dobbelt gidseldrama slut: Tre terrorister er dræbt - Fire gidsler døde

Den franske præsident, François Hollande, har bedt sine europæiske kolleger bakke op om den folkelige manifestation, der afholdes for at vise nationalt sammenhold efter angrebet i Paris på Charlie Hebdos redaktion.

- Præsident Tusk modtog en opkald fra præsident Hollande, og han vil tage til Paris for at deltage i marchen, siger Tusks danske talsmand Preben Aamann ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den spanske premierminister, Mariano Rajoy, og den italienske premierminister, Matteo Renzi, har også sagt ja tak til at gå med i marchen for at tage afstand fra terrorisme og vise solidaritet med ofrene for onsdagens angreb.

Obama til chokerede franskmænd:
Obama til chokerede franskmænd: "Vive la France!"

Marchen bliver kaldet "Republikkens March" og forventes at tiltrække flere hundrede tusinder.

Også den finske statsminister, Alexander Stubb, vil deltage i marchen, der samtidig bliver den officielle mindemarch for ofrene for de seneste dages begivenheder i Frankrig. Marchen vil blive afholdt i stilhed, skriver The Independent.

Det er endnu usikkert, hvorvidt formanden for det højrenationale Front National, Marine Le Pen, deltager, efter at præsident Hollande har garanteret for hendes sikkerhed, men ikke vil ud med, om hun er tiltænkt en plads sammen med de andre politiske ledere.

LÆS OGSÅ: Flere lande skærper rejsevejledningen til Frankrig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx