Af - 09/11-16 06:58

Trump talte usandt 560 gange under valgetTrump talte usandt 560 gange under valget

Den canadiske morgenavis Toronto Star har lavet en optælling, når de amerikanske præsidentkandidater har talt usandt under valget. Trump fører klart

storybild

(Billede: Scanpix)

20 gange om dagen talte Donald Trump usandt under det amerikanske præsidentvalg - eller 560 gange siden han officielt blev præsidentkandidat.

Det viser en optælling fra den canadiske avis Toronto Star., der er Canadas næststørste dagblad.

Clinton har også talte usandt en række gange - hun har talt usandt om sine emails, hvor hun sagde hun ikke havde sendt fortrolige mails - det havde hun, og om hvordan hun har skiftet holdning til frihandelsaftaler.

Trump fører dog klart. Under de tre præsidentdebatter alene talte den canadiske journalist 104 falske udsagn fra Trump, mens Clinton blev grebet i at sige noget, der ikke var sandt 13 gange.

Danske Astrid førte valgkampagne for Hillary: Det sværeste er at få folk til at stemme
Danske Astrid førte valgkampagne for Hillary: Det sværeste er at få folk til at stemme

Her er fem af de forkerte udsagn:

Valgsvindel

"Der er meget valgsvindel" sagde han i valgdebatten 17. oktober. Men valgsvindel er særdeles sjælden i USA. De eneste to sager, der har været i dette valg har været Trump-vælgere, der er blevet fængslet for at forsøge at stemme to gange.

Du bliver skudt på vej til butikken

Et af Trumps centrale valgtemaer har været, at de amerikanske byer er farlige at være i. Han har sagt, at antallet af mord er det højeste i 45 år. Men det er det ikke - det er faktisk det laveste i 45 år. Han har sagt følgende eksempelvis: "Du bliver skudt, hvis du går til butikken. De har ingen uddannelse, de har intet job."

Clinton skabte ISIS

Donald Trump påstod, at det var Hillary Clinton selv, der skabte Islamisk Stat. Han sagde 19. oktober, "Hun gav os ISIS lige så sikkert, som at I sidder der."
Hillary Clinton var Udenrigsminister fra 2009 til 2013 under Obama, men Islamisk Stat var allerede aktive i 2004 og valgte navnet Islamisk Stat i 2006, da George Bush var præsident.

Jeg var imod krigen i Irak

"Jeg var imod at gå ind i Irak. Og det er veldokumenteret," sagde han så sent som 27. september. Men det er ikke sandt. Således findes der lydklip, hvor han allerede i 2002, at han støttede at gå ind i Irak.

Tusindevis af muslimer jublede over 9/11

I et interview med det amerikanske tv-show Meet The Press på NBC, sagde Donald Trump, at han havde set "tusindvis" af muslimer i New Jersey fejre og juble efter 9/11. Men sådan en hændelse har ingen kunnet bekræfte.


Her er listen.

LÆS OGSÅ: Valgets skandaler: Sex, emails og beskidte penge

LÆS OGSÅ: Clinton og Trump fragter folk til stemmeurnerne

LÆS OGSÅ: Alternativet og LA kæmper mod amerikansk personfnidder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx