Af Ritzau - 25/08-16 19:25; Opdateret: 25/08-16 20:30

Civile og oprørere evakueres fra sønderbombet syrisk byCivile og oprørere evakueres fra sønderbombet syrisk by

I forstaden Daraya får civile og styrker fredag mulighed for at blive evakueret, siger oprørere.

storybild

Daraya er blevet bombet jævnligt siden 2012, og er nu en af de mest ødelagte oprørskontrollerede byer i Syrien. (Billede: Scanpix/Fadi Dirani)

Oprørere og den syriske hær har angiveligt lavet en aftale om evakuering af alle beboere og styrker fra den belejrede syriske by Daraya, der er en forstad til Damaskus.

Evakueringen starter fredag, siger oprørslederen Abu Jamal, der er leder af oprørsgruppen Liwa Shuda al Islam, en af de to største oprørsgrupper i Daraya, ifølge Reuters.

Samtidig lyder det fra det syriske nyhedsbureau Sana, at tusindvis af styrker og civile kan forlade byen fredag, efter der indgået en aftale torsdag, skriver AFP.

- Syvhundrede bevæbnede mænd med deres personlige våben vil forlade Daraya og tage til (den oprørskontrollerede) by Idlib, mens tusinder af mænd og kvinder med deres familier vil blive bragt til modtagecentre, skriver det syriske nyhedsbureau ifølge AFP.

Ifølge Reuters drejer det sig dog om 5000 mennesker.

Nyhedsbureauet skriver også, at evakueringen ifølge en oprørsleder vil starte fredag og vare i to eller tre dage.

Præsident Bashar al-Assads styrker i den syriske hær har belejret Daraya siden 2012.

Siden belejringen er byen regelmæssigt blevet bombet af regimet, der har base i hovedstaden Damaskus kun syv kilometer væk fra forstadsbyen.

Daraya var et af områderne, hvor man først så protester mod præsident Bashar al-Assads styre inden borgerkrigen brød ud i landet.

Grundet belejringen af byen i godt fire år har befolkningen i byen i stort omfang sultet.

Først i juni 2016 blev der lavet aftaler, der har skulle sikre nødhjælp til byen.

Kun én konvoj er dog succesfuldt nået frem til byen, da man i juni fik leveret ris, linser, sukker og mel, for første gang siden Damaskus-styret belejrede byen i 2012.

Byen er samtidig et af de mest bombede områder i Syrien, som oprørerne har kontrolleret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx