Af Ritzau - 07/12-16 08:40; Opdateret: 07/12-16 09:45

Syriens militær har indtaget Aleppos gamle bydelSyriens militær har indtaget Aleppos gamle bydel

Hæren har nu kontrol over hele den gamle bydel i storbyen Aleppo.

storybild

Røg stiger op fra et område nær det historiske militæranlæg i Aleppo under kampe mellem oprørere og regimets styrker. Hæren har onsdag vundet kontrol over hele den gamle bydel i den syriske storby. (Billede: Scanpix/Youssef Karwashan)

Den syriske hær har tidligt onsdag vundet kontrol over alle dele af Aleppos gamle bydel.

Det oplyser Overvågningsgruppen Syrisk Observatorium for Menneskerettigheder.

Hæren begyndte tirsdag at rykke ind i den gamle bydel som led i en stor offensiv, hvor det er lykkedes militæret og dets allierede at indtage to tredjedele af det østlige Aleppo i løbet af de seneste to uger.

- Dette er det største nederlag for oppositionen i Aleppo siden 2012, sagde Rami Abdulrahman, som leder Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, i sidste uge.

Den syriske hær, der støttes af Rusland, har vundet meget territorium på kort tid.

Tirsdag indtog regimets styrker syv distrikter, deriblandt den strategisk vigtige Shaar bydel.

Ruslands forsvarsministerium siger, at en russisk rådgiver er blevet dræbt ved et artilleribombardement i Aleppo, skriver nyhedsbureauet RIA ifølge Reuters.

Rådgiveren var en oberst fra den russiske hær.

- Oberst Ruslan Galitskij døde på et hospital, efter at han blev hårdt såret under et granatbombardement af et boligområde udført af "den såkaldte opposition", hedder det i en erklæring fra det russiske forsvarsministerium.

Syrien hær har ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder kontrol over mere end tre fjerdedele af det østlige Aleppo, som tidligere var oprørskontrolleret.

De militære fremskridt for regimet sker, samtidig med at der er stilstand i forhandlinger om Syrien i Genève under ledelse af USA og Rusland.

Men den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at han vil forsøge at få gang i fredsforhandlinger med russisk hjælp.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har hovedkvarter i London, overvåger udviklingen i den syriske konflikt via netværk en lang række steder i landet.

Gruppen er en af de mest citerede kilder i forbindelse med udviklingen i krigen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx