Af - 22/10-16 21:03

Forskere kan nu fortælle overraskende ting om dig ud fra dine fingreForskere kan nu fortælle overraskende ting om dig ud fra dine fingre

Et forskerhold i Norge har kigget nærmere på foholdet mellem længden på din pege- og ringfinger. Det viser sig, at forholdet kan have stor betydning for barnets fremtidige liv.

storybild

42 kvinder fik i forbindelse med det norske studie målt længden på deres pege- og ringfinger. (Billede: Carl Pintzka / Kolbjørn Skarpnes, NTNU)

Kig godt på dine fingre. Nærmere bestemt din pege- og ringfinger. Forholdet mellem disse fingre giver ifølge forskning nogle ret overraskende indikatorer for, om du for eksempel senere i livet bliver nervøst anlagt eller har potentiale til at blive en kommende eliteatlet.

Det skriver Science Daily.

Det siger dit fingeraftryk om dig
Det siger dit fingeraftryk om dig

Tidligere har forskere fundet ud af, at forholdet mellem de to fingre siger noget om, hvor meget testosteron fosteret blev udsat for under graviditeten. For eksempel viser det sig, at hvis din pegefinger er kortere end din ringfinger, var du udsat for mere testosteron som foster, end hvis den var længere.

Et forskerhold fra The Norwegian University of Science and Technology satte sig for at undersøge, hvorfor dette er tilfældet.

15-årige Mia lider af mystisk lidelse: Hvilken sygdom har jeg?
15-årige Mia lider af mystisk lidelse: Hvilken sygdom har jeg?

Det norske forskerhold målte på en kopimaskine længden på pege- og ringfingeren hos 42 kvinder. Halvdelen af dem fik en dråbe testosteron på tungen, hvorimod den anden halvdel fik en placebodråbe på tungen i stedet. Efterfølgende skulle de udføre alverdens øvelser, der testede dem både fysisk og psykisk.

Målet var at bestemme, hvordan mænd og kvinders hjerner opererer i forhold til længden på fingrene og deres testosteron niveau. Forskerne opdagede, at den største effekt, som et højt testosteron niveau giver under fødslen, var i forskellige fysiske og atletiske udførelser.

Gentleman eller stodder: Mandens hånd sladrer om hvordan han behandler kvinder
Gentleman eller stodder: Mandens hånd sladrer om hvordan han behandler kvinder

- Generelt viser det sig, at kvinder, der har været udsat for meget testosteron i fosterstadiet, korrelerer med en overlegenhed i opgaver, som mænd normalt udfører bedre - såsom retningsbestemt forståelse, siger én af forskerne bag studiet, Carl Pintzka, til Science Daily.

Studiet er udgivet i det videnskabelige magasin Behavioural Brain Research.

Længden på dine fingre kan afsløre, om du vil være utro
Længden på dine fingre kan afsløre, om du vil være utro

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx