Af Bo Norström Weile - 24/07-15 22:53

Hillary Clinton sendte hemmelige mail fra egen kontoHillary Clinton sendte hemmelige mail fra egen konto

Debat om hemmeligstemplede e-mail fortsætter i den amerikanske præsidentvalgkamp.

storybild

(Billede: Polfoto)

Favoritten til at blive præsidentkandidat for USA's demokratiske parti, Hillary Clinton, sendte under sin tid som udenrigsminister mindst fire e-mail, der indeholdt fortrolige oplysninger, fra sin personlige e-mailkonto, skriver avisen Wall Street Journal.

- Informationerne i de pågældende mail burde have været behandlet som "hemmeligt", skriver avisen med henvisning til en udtalelse fra et organ, der fører kontrol med sikkerheden omkring data fra efterretningstjenesterne. "Hemmelig" er de amerikanske efterretningstjenesters næsthøjeste kategori.

Hillary Clinton lover at kæmpe for middelklassen
Hillary Clinton lover at kæmpe for middelklassen

Ifølge The Wall Street Journal er der kun blevet gennemgået en lille del af de e-mail, som Clinton har sendt. En stor del af de flere end 30.000 mail, som hun sendte i perioden, kan have indeholdt hemmelige eller fortrolige oplysninger.

Kilder i det amerikanske justitsministerium siger, at ministeriet har modtaget opfordringer til at indlede en efterforskning af den mulige fejlhåndtering af hemmeligstemplede informationer.

Talsmænd for Hillary Clinton har gentagne gange sagt, at de mail, som er blevet omtalt, først blev hemmeligstemplet senere, og at Clinton "fulgte de gældende anvisninger for håndtering af fortrolige eller hemmelige informationer."

Guvernør tager kampen op mod Hillary: Vil være USA's næste præsident
Guvernør tager kampen op mod Hillary: Vil være USA's næste præsident

USA offentliggør første bunke e-mails fra Clinton
USA offentliggør første bunke e-mails fra Clinton

Det amerikanske udenrigsministerium har nedtonet en diskussion om hemmeligt materiale, som er blevet fundet i 55.000 sider af e-mail fra Hillary Clinton, fordi e-mail ofte bliver klassificeret, når de er blevet afsendt.

Clinton - tidligere senator og tidligere førstedame - søger nomineringen som demokraternes præsidentkandidat, og eventuelle fejltrin i hendes tid som udenrigsminister kan skade hende i valgkampen.

Bill og Hillary Clinton tjener 163 millioner på taler
Bill og Hillary Clinton tjener 163 millioner på taler

Demokraterne i USA har tidligere forsøgt at fjerne fokus fra Hillary Clintons brug af private mail i sit arbejde ved at gøre offentligheden opmærksom på, at republikaneren Jeb Bush også har sendt arbejdsmail fra sin private konto.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx