Af Lars Dinesen - 18/08-15 11:58; Opdateret: 19/08-15 11:26

Person kastede sprængstoffer i Bangkok efter terrorPerson kastede sprængstoffer i Bangkok efter terror

Ingen skal være kommet noget til ved nyt anslag i Bangkok, efter bombe dræbte mindst 20 og sårede 120.

Bildstrecke im Grossformat »
En bombe rystede mandag Bangkok i Thailand. Mindst 19 døde og mere end 120 blev såret. Bomben eksploderede ved det hellige tempel, Erawan Templet, i storbyen, og siden angrebet har redningspersonale og politiets efterforskere arbejdet på stedet. Legemsdele blev slynget gennem luften ved den voldsomme eksplosion og lå spredt uden for Erawan Templet i gaden Chidlom i det centrale Bangkok, har politi og øjenvidner oplyst til flere medier. Politiets hovedmistænkte i sagen er en ung mand, som blev set gå ind i templet med en rygsæk, lægge den på jorden og forlade stedet. Thailands premierminister og juntachef, Prayuth Chan-ocha, har kaldt mandagens bombe "det værste angreb nogensinde." En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Den danske ambassade i Bangkok oplyser efter kontakt til hospitaler, at der ikke er danskere blandt de sårede og omkomne efter eksplosionen i Bangkok. Thailands politichef bekræfter, at mindst ti thailændere, en kineser og en filippiner er blandt de døde, men der er endnu ikke oplysninger om de øvrige ofres nationalitet. Eksplosionen, der skete klokken 18.55 lokal tid (13.55 dansk tid), skabte et krater i jorden. En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Bombeeksplosioner er meget usædvanlige i Bangkok, og umiddelbart er der ikke nogen, der har taget skylden for angrebet. Ifølge journalisten blev de sidste ligdele først fjernet fra området tidligere på onsdagen.

Arkivfoto

Sprængstoffer er blevet kastet nær en togstation i Bangkok, siger det thailandske politi dagen efter at storbyen blev rystet af et voldsomt bombeanslag, som dræbte mindst 20 mennesker og sårede omkring 120. Mindst otte udlændinge er blandt de 20 dræbte.

- Ingen er kommet noget til ved anslaget, som en politistyrke er ved at undersøge nærmere, siger en talsmand for det thailandske politi til AFP.

Episoden skete midt på dagen i Bangkok nær højbanestationen Saphan.

Optagelser på den lokale tv-station Thairath TV viste passagerer løbe i dækning, efter at sprængstoffer eksploderende i en kanal ved stationen, hvor en stor vandsøjle stod op.

Hærchef: Muslimer stod ikke bag bombe i Bangkok
Hærchef: Muslimer stod ikke bag bombe i Bangkok

En politimand i Yanawa siger, at de eksplosive stoffer øjensynligt blev kastet ned fra en vej eller fra en jernbanebro.

Luksushotellerne Shangri-La hotel og Mandarin Oriental samt den franske ambassade ligger tæt på Saphan Taksin station.

En person, som mistænkes for at stå bag mandagens blodige bombeangreb i Thailands hovedstad, Bangkok, er blevet fanget på et overvågningskamera.

Ambassade i Thailand: Turister skal ikke lade sig afskrække
Ambassade i Thailand: Turister skal ikke lade sig afskrække

Bombeangreb i Bangkok: Mistænkt set på overvågningskamera
Bombeangreb i Bangkok: Mistænkt set på overvågningskamera

Den mistænkte er set på et kamera i det område, hvor bomben eksploderede mandag og dræbte mindst 20 mennesker.

- Jeg har givet ordre til, at kameraerne bliver undersøgt, fordi der er en mistænkt, men det står ikke klart, hvem han er, siger premierminister Prayuth Chan-ocha ifølge Reuters.

Mindst 19 døde i bombeeksplosion i Bangkok
Mindst 19 døde i bombeeksplosion i Bangkok

Premierministeren tilføjer ifølge AFP, at myndighederne leder efter en person, der menes at tilhøre en "antiregerings-bevægelse med base i det nordøstlige Thailand".

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx