Af - 23/09-14 17:22

Var uskyldigt fængslet i 23 år: Døde kort tid efter sin løsladelseVar uskyldigt fængslet i 23 år: Døde kort tid efter sin løsladelse

William Lopez nåede lige akkurat at være en fri mand, efter han havde siddet i fængsel i 23 år for et mord, han ikke begik.

storybild

William Lopez nåede at spendere 20 måneder ude i den frie verden, inden han døde. (Billede: Facebook / Williap Lopez)

Den 23. januar 2013 var muligvis den bedste dag i William Lopez’ liv. Efter at have siddet mere end 23 år i fængsel for et mord, han ikke havde begået, blev han endelig frikendt og løsladt.

- Det føles skønt at være tilbage på Jorden. Jeg ser frem til at genskabe mit liv så godt, jeg kan, sagde han dengang.

Uskyldig sad fængslet i 24 år: Nu har fremmed startet indsamling
Uskyldig sad fængslet i 24 år: Nu har fremmed startet indsamling

Men det var ikke lang tid, han fik til det. I lørdags døde den nu 55-årige amerikaner efter et astmaanfald - blot få dage inden hans krav om en millionerstatning skulle afgøres i en retssag mod staten. Det skriver New York Post.

- Han så altid frem til at blive kompenseret. Hans liv blev virkelig stjålet fra ham, siger Lopez’ ven og talsmand, Jeffrey Deskovic, til avisen.

Sammen fejrede de i januar, at Lopez havde været på fri fod i et år.


William Lopez blev i 1989 dømt for at have slået en formodet pusher ihjel, men retssagen mod ham var mangelfuld.

Et vidne beskrev en gerningsmand, der ikke matchede Lopez’ profil, mens et andet vidne indrømmede at have været stærkt påvirket af stoffer på gerningstidspunktet. Han trak senere sit udsagn tilbage.

- Alt i alt var anklagerens bevisbyrde tynd lige fra starten af og er siden blevet reduceret til smulder, som dommer Nicholas Garaufis formulerede det ved Lopez’ løsladelse sidste år.

Uskyldig i røverisag er blevet renset efter ni år
Uskyldig i røverisag er blevet renset efter ni år

William Lopez spenderede de sidste måneder af sit liv med sin kone Alice. Han forsøgte desuden at etablere et forhold til sin datter, der blot var 14 måneder gammel, da han blev sat bag tremmer.

- Det er bare ufatteligt tragisk, efter at have spenderet næsten hele sit voksne liv i fængsel for et justitsmord, at han kun havde omkring 20 måneders frihed, siger Lopez’ advokat Dennis Kelly til Reuters.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx