Af Niels Pedersen - 19/10-17 17:20

Google Maps fjerner funktion efter shitstorm: 'Jeg har ikke ord for, hvor meget jeg hader det her' Google Maps fjerner funktion efter shitstorm: 'Jeg har ikke ord for, hvor meget jeg hader det her'

'Jeg har ikke ord for, hvor meget jeg hader det her!!'

storybild

Arkivfoto. (Billede: BECK DIEFENBACH)

Google ville opmuntre folk, der lod bilen stå og i stedet gik fra a til b. Derfor forsøgte internetgiganten sig med en ny funktion til Google Maps, som viser, hvor mange kalorier, du brænder af under gåturen. Eller rettere: viste.

For Google havde knap nok lanceret funktionen, før de så sig nødsaget til at fjerne den igen, efter at den var blevet genstand for en kæmpe shitstorm på Twitter, skriver New York Times.

Når folk brugte Google Maps til at søge efter en lokation og oplyste, at de ville gå, beregnede funktionen, hvor mange kalorier de ville forbrænde - og oplyste, hvor mange mini-cupcakes, det svarede til. Især sidstnævnte motivationsfaktor fik folk til at rase mod Google.

»Jeg har ikke ord for, hvor meget jeg hader det her!!«, skrev den amerikanske it-journalist, Taylor Lorenz, som var en af funktionens første og største kritikere, på Twitter.

Hun mener, at Googles nye funktion er stødende overfor mennesker, som kæmper med vægten - eller lider af spiseforstyrrelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Kæmpe dominans: Barcelona smadrer...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
På onsdag ventes dommen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx