Af Ritzau - 04/09-16 12:03

Obama vil hjælpe Tyrkiet med at finde kupmagereObama vil hjælpe Tyrkiet med at finde kupmagere

Under G20-topmødet i Kina drøfter Tyrkiet og USA kupmagere. Skytset rettes mod muslimsk præst i Pennsylvania.

storybild

På sidelinjen af et G20-topmøde mødtes præsidenterne for Tyrkiet og USA, Recep Tayyip Erdogan og Barack Obama. (Billede: Scanpix/Saul Loeb)

USA vil ikke tøve med at anholde og dømme folk, der måtte være skyldige i kupforsøget mod Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Det forsikrede præsident Barack Obama søndag Erdogan i timerne før et G20-topmøde i Kina gik i gang.

Den tyrkiske regering anklager den muslimske præst Fethullah Gülen for at stå bag kupforsøget i Tyrkiet midt i juli. Gülen bor i dag i den amerikanske stat Pennsylvania.

- Vi vil sørge for, at de mennesker, som udførte disse aktiviteter, bliver stillet til regnskab ved domstolene, sagde Obama efter sit møde med Erdogan i den kinesiske by Hangzhou.

Der har forinden været voksende spændinger mellem de to Nato-allierede. Tyrkiet mener, at USA gør for lidt for at få Gülen anholdt og udleveret.

Omvendt har USA set med skepsis på den massive udrensning, som de tyrkiske myndigheder foretager i militæret, på universiteter og hos domstole.

Titusinder er blevet fjernet fra deres job, og mange tusinde er fortsat anholdt mistænkt for at have taget del i det militære kupforsøg.

Gülen selv har kategorisk afvist alle anklager mod ham.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx