Af Lars Dinesen - 30/07-15 17:13

Amerikansk økonomi holder tempoetAmerikansk økonomi holder tempoet

Det er godt nyt for den globale økonomi, at der er kommet gang i USA's økonomiske hjul igen, siger iagttagere.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Mark Lennihan)

Rygterne om amerikansk økonomis død er stærkt overdrevne, konstaterer cheføkonom i Sydbank Jacob Graven, efter der torsdag kom tal og revisioner for den amerikanske vækst.

I andet kvartal voksede amerikansk økonomi med 2,3 procent på årsniveau. Samtidig blev de tidligere meldinger om negativ vækst i første kvartal revideret til en vækst på 0,6 procent.

- Det viser, at amerikansk økonomi holder væksttempoet fra de seneste år, selv om væksten ikke er prangende. Det er specielt værd at bemærke, at amerikanerne er begyndt at bruge flere penge, fremhæver Jacob Graven.

IMF: Redningsplan for Grækenland nytter ikke noget
IMF: Redningsplan for Grækenland nytter ikke noget

I andet kvartal voksede det private forbrug med 2,9 procent på årsniveau.

Samlet set tegner dagens tal billedet af en økonomi i pæn fremgang, mener Ulrik H. Bie, der er cheføkonom i Nykredit. Han forventer yderligere lidt højere vækst i de kommende kvartaler.

Også Mikael Olai Milhøj, der er analytiker i Danske Bank, ser det som godt nyt for den globale økonomi, at der er kommet gang i de økonomiske hjul i USA igen efter stort set nulvækst i 1. kvartal.

Tyskland presser Gækenland: Sådan ser kravene ud
Tyskland presser Gækenland: Sådan ser kravene ud

- USA er verdens største økonomi, og når der er gang i hjulene i USA, så kan der også komme mere gang i hjulene både i Europa og herhjemme, siger Mikael Olai Milhøj.

Sydbanks Jacob Graven vurderer, at væksttallene isoleret set peger i retning af, at amerikansk økonomi er tilstrækkelig stærk til, at den amerikanske centralbank kan hæve renten inden årets udgang - måske allerede på det næste rentemøde i september.

Han understreger dog, at det vil kræve, at de kommende ugers økonomiske nøgletal blandt andet omkring arbejdsmarkedet viser fortsat fremgang.

LÆS OGSÅ: Merkel: Der bliver ingen græsk aftale for enhver pris

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bedemanden Carina oplever det hele...
bt.dk
14-årige Sophie fik chok, da hun så...
bt.dk
Eddie Skoller sætter...
bt.dk
Thomas Skovs far faldt om og bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx