16/11-15 08:25; Opdateret: 16/11-15 09:10

Frankrig: Flere angreb er på vejFrankrig: Flere angreb er på vej

Nye attentater mod Frankrig og Europa forberedes, advarer Frankrig. Islamister ransages mange steder i landet.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Da den franske hovedstad, Paris, kom under angreb fredag aften, var de franske myndigheder klar over, at nogle havde været i gang med at planlægge attentater.

Det siger Frankrigs premierminister, Manuel Valls, ifølge Reuters.

Han siger videre, at flere attentater er under forberedelse mod både Frankrig og andre europæiske lande, og at den franske efterretningstjeneste har forpurret adskillige attentater siden i sommer.

David Cameron, den britiske premierminister, siger ifølge britiske medier, at de britiske myndigheder i løbet af de seneste seks måneder har hindret syv angreb.

- Vi bruger det juridiske grundlag i undtagelseslovgivningen til at afhøre folk, der er en del af den jihadistiske bevægelse, og alle de, der prædiker had mod republikken, siger han til RTL Radio.

Valls siger dog, at fredagens angreb er "organiseret, udtænkt og planlagt i Syrien".

Men, siger han, epicentret i kampen mod Islamisk Stat "ikke er i Syrien, men primært i Irak".

- Det er der, fremtiden er på spil, siger han ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

- Denne generation må leve i lang tid med denne terrortrussel. Vi må leve, og leve fuldt ud, men under truslen.

Valls siger, at han specielt er ramt af, at det var unge mennesker, som var målet for attentatet i fredags.

- Igen har terrorister angrebet Frankrig, det franske folk, unge mennesker. Mange unge mennesker er døde.

Premierministerens udtalelser mandag morgen kommer samtidig med, at politiet gennemfører en stribe aktioner og ransagninger mod islamister.

Ifølge politiet, som det franske nyhedsbureau AFP citerer, er der gennemført snesevis af gennemsøgninger og ransagninger før daggry, og der er specielt sat ind i området omkrigen Lyon, hvor fem personer er anholdt.

Desuden er der, siger politikilder, beslaglagt et arsenal af våben.

Det gælder blandt andet raketstyr, en Kalasjnikov-riffel, skudsikre veste og håndvåben.

/ritzau/Reuters


LÆS OGSÅ: Medier: Politi lod eftersøgt Paris-involveret gå

LÆS OGSÅ: Belgien vil sende sms-advarsel ud ved skyderi og bombeangreb

LÆS OGSÅ: Gerningsmænd fra Paris kommunikerede med Islamisk Stat

LÆS OGSÅ: USA angriber IS-leder i Libyen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx