Af - 26/06-17 09:18

Turister i vild panik: Stor haj svømmede rundt på populær feriestrandTurister i vild panik: Stor haj svømmede rundt på populær feriestrand

Nok en god idé at se dig for, hvis du skal i vandet på ferien.

storybild

En stor flok turister på den spanske ferieø Mallorca fik sig noget af et chok denne weekend, da en stor blåhaj svømmede rundt helt tæt ved kysten langs flere populære badestrande.

Der bredte sig hurtigt en stemning af panik, da blåhajen, som er et sted mellem halvanden og to meter lang, blev spottet ved stranden ud for Can Pastilla lørdag eftermiddag.

Folk skyndte sig at komme op af vandet, og forældre måtte bære deres børn ind på land, skriver avisen Mirror.

TV: Rædselsslagne strandgæster opdager ikke faren, før de kommer i land
TV: Rædselsslagne strandgæster opdager ikke faren, før de kommer i land

En kvinde måtte reddes i land af en livredder, der hajen var kommet i vejen mellem hende og kysten.

Efterfølgende indledte kystvagterne en intensiv jagt på blåhajen, som også blev set søndag ved stranden Cala Major. Her måtte turisterne evakueres midlertidigt.

Søndag eftermiddag blev hajen fanget og bragt på land, hvor en stor gruppe turister fulgte med, da eksperter fra Palma Aquarium undersøgte dyret.

17-årig pige dræbt af haj i Australien
17-årig pige dræbt af haj i Australien

Det viste sig, at hajen var beskadiget. Den havde en krog siddende i munden og måtte efterfølgende aflives.

Lars Olsen, der er havbiolog på Den Blå Planet, forklarer til Ekstra Bladet, at blåhajen ikke normalt opholder sig så tæt ved kysten, men at de kan afvige fra deres normale adfærd, når de er syge.

Fik 120 sting og overlevede: Sej 17-årig måtte tæve angribende haj
Fik 120 sting og overlevede: Sej 17-årig måtte tæve angribende haj

»Bliver de syge, opfører de sig nogle gange unormalt og kan finde på at søge ind mod land. Og har jeg ret i, at det er den samme enkeltstående haj, vil jeg ikke være så nervøs. I så fald er der ikke så stor en risiko. Den er ikke søgt på land for at spise mennesker og jage. Den fejler et eller andet og er derfor komme væk fra sit sædvanlige miljø,« siger havbiolog Lars Olsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx