30/04-14 06:12

35 mennesker dræbt efter tornado-hærgen i USA35 mennesker dræbt efter tornado-hærgen i USA

Seks delstater har været hårdt ramt af tornadoer, og ifølge meteorologerne er uvejret ikke ovre endnu.

storybild

(Billede: Polfoto)

De seneste dages voldsomme tornadoer i USA har nu kostet mindst 35 mennesker livet, og mere uvejr kan være på vej til millioner af amerikanere.

17 mennesker har mistet livet i delstaterne Mississippi, Alabama og Tennessee, og 18 andre meldes dræbt i Arkansas, Iowa og Oklahoma, rapporterer tv-stationen CNN.

Vildt: Her er resultatet af dødbringende tornado
Vildt: Her er resultatet af dødbringende tornado

- Folk løb rundt og skreg og forsøgte at finde deres børn. Der var intet tilbage, siger Melba Reed, indbygger i Louisville Mississippi, om hvordan hun oplevede byen efter tornadoens ødelæggelser.

USA's nationale vejrtjeneste advarer om, at nye alvorlige tordenvejr forventes at ramme den østlige og sydlige del af Mississippi, det vestlige Alabama og det østlige Louisiana. Omkring 70 millioner mennesker trues af det nye uvejr, lyder det.

Vejrprognoserne melder også om flere tornadoer, der ventes at ramme delstaterne med ødelæggende vindstød og hagl på størrelse med baseballs.

Ny bølge af dødbringende tornadoer rammer USA
Ny bølge af dødbringende tornadoer rammer USA

Indbyggere i byen Tupelo i Mississippi forsøger at rydde op i ruinerne efter de mange ødelagte boliger. Nogle griller hotdogs og hamburgere til de mest nødstedte, mens andre hjælper ældre mennesker med at fjerne mursten og væltede træer fra deres hjem.

/ritzau/AFP


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx