Af Lars Sejr - 09/10-15 19:05

EU's første omfordelte kvoteflygtninge lander i SverigeEU's første omfordelte kvoteflygtninge lander i Sverige

I de kommende måneder skal der omfordeles i hundredvis af flygtninge hver måned, siger EU-kommissær.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/arkiv)

19 unge eritreanere er fredag eftermiddag landet i Sverige som de første af de 160.000 flygtninge, som EU-landene i flere måneder har udkæmpet en hård og bitter kamp om at fordele imellem sig.

- Lad os gå fremad. Lad os finde en løsning. Lad os give håb til disse mennesker, sagde EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, da han fredag var med helt ude ved flyet i Rom for at vinke farvel til EU's første omfordelte kvoteflygtninge.

Også den italienske indenrigsminister, Angelino Alfano, og udenrigs- og immigrationsminister Jean Asselborn fra det luxembourgske EU-formandskab var taget med ud i Ciampino-lufthavnen i Rom for at følge kvotepremieren.

Avramopoulos sagde, at det afgørende ikke er, at der kun er 19 med det første fly. Det afgørende er, at der nu er kommet gang i EU's omfordelingsprogram.

- Vi regner nu med, at alle medlemslande vil arbejde tæt sammen med de italienske og græske myndigheder - støttet af vores hot spot-teams - for at omfordele i hundredvis af mennesker om måneden i de kommende måneder, sagde EU-kommissæren.

De 19 eritreanere, der er blevet registreret og identificeret i et hot spot-center i Italien, er blevet fløjet til Luleå, hvorfra de skal overføres til et modtagecenter i den midtsvenske by Östersund.

Danmark har trods EU-forbehold frivilligt lovet at tage imod 1000 af EU's kvoteflygtninge.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx