Af Ritzau | Nicolai Skovgård - 26/06-15 13:06; Opdateret: 26/06-15 13:31

Frankrigs præsident om angreb: Det er terrorFrankrigs præsident om angreb: Det er terror

Francois Hollande har i en skriftlig meddelelse bekræftet, at angrebet mod fabrikken Air Products i Frankrig er terror.

storybild

Præsident Hollande har forladt et EU-topmøde for at tage hjem til Frankrig efter angrebet mod en fabrik i Lyon-området. (Foto: Polfoto) (Billede: Martial Trezzini)

Præsident Francois Hollande bekræfter, at det er et terrorangreb, der har fundet sted i Frankrig.

- Det er et terrorangreb, der er ingen tvivl om det. Der er fundet et halshugget lig med en skriftlig meddelelse. Så vidt vi ved, er der en død og to sårede, siger Hollande på en pressekonference under EU-topmødet i Bruxelles.

- Terrorangrebet blev udført med en bil ført af én person - muligvis sammen med yderligere en person, siger Hollande i Bruxelles, hvorefter han ville haste hjem til Frankrig.

Bilen, som blev brugt til terrorangrebet, blev kørt ind i en bygning på gasfabrikken, hvilket udløste en eksplosion, tilføjer præsidenten.

Francois Hollande siger, at "vores tanker går til offeret" for fredagens terrorangreb.

- Det handler om solidaritet. Det Europæiske Råd gav til morgen udtryk for sin solidaritet. Vi husker alle, hvad der tidligere er sket i vores og i andre lande. Der er derfor mange følelser på spil, siger præsidenten.

- Det drejer sig om handling, forebyggelse og afskrækkelse og derfor også om nødvendigheden af at støtte og udbrede vores værdier og aldrig give efter for frygt. Det handler om at leve op til vores ansvar i alle situationer, siger Hollande.

- Det handler ikke om at udbrede uacceptable mistanker, men om at gøre vores job, sådan som det franske folk forventer af os. Og om at beskytte vores folk, samtidig med at vi søger sandheden og identificerer de grupper og individer, der er ansvarlige for disse handlinger.

François Hollande så under EU-topmødet de første tv-billeder fra terrorangrebet med en chokeret tysk forbundskansler, Angela Merkel, ved sin side.

Den franske præsident har fra topmødet været i direkte kontakt med den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, og sikkerhedstjenesterne.

LÆS OGSÅ: Angreb på fransk fabrik: Mand fundet halshugget. En er anholdt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx