Af Katrine Frederikke Wandrup - 04/11-17 16:56

Laura havde smertestillende med til sin mand i Egypten: Nu risikerer hun dødsstrafLaura havde smertestillende med til sin mand i Egypten: Nu risikerer hun dødsstraf

En britisk kvinde risikerer dødsstraf for at have indført smertestillende medicin til Egypten.

storybild

Modelfoto. (Billede: Scanpix)

290 smertestillende piller øverst i britiske Laura Plummers kuffert placerede hende i et egyptisk fængsel, hvor hun kan risikere op til 25 års fængsel eller i værste fald dødsstraf.

Laura Plummer fra England skulle besøge sin mand i Egypten, da hun i tolden blev taget med 290 Tremadol – et smertestillende lægemiddel, som er lovligt i England, men ulovligt i Egypten.

Pillerne var angiveligt til ægtemanden, som døjer med smerter i ryggen, og 33-årige Laura Plummer vidste tilsyneladende ikke, at hun havde gang i noget ulovligt, skriver flere medier, herunder BBC.

Da kvinden blev tilbageholdt i lufthavnen, vidste hun godt, der var noget galt. Hun nåede at sende en sms til sin far, hvor hun skrev: 'Jeg er i problemer, og jeg har brug for hjælp.'

Faderen forsøgte at svare hende, men da var telefonen allerede slukket. For at komme ud af tolden, underskrev Laura Plummer et dokument, så myndighederne ville lade hende gå, men i stedet sendte de hende til et egyptisk fængsel, hvor hun nu har siddet i en måned i en celle sammen med 25 andre kvinder.

Plummers mor og søster er rejst til Egypten for at besøge datteren, og det ser ikke godt ud.

»De siger, at hun er uigenkendelig. Da de så hende, lignede hun en zombie, har de fortalt,« siger faderen til The Guardian og fortsætter:

»Jeg tror ikke, hun er stærk nok til at overleve det.«

Det britiske udenrigsministerium er opmærksomme på situationen og arbejder ifølge The Guardian på Laura Plummers side.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx