Af Ritzau - 31/05-16 16:32

Italien anholder mistænkte menneskesmuglereItalien anholder mistænkte menneskesmuglere

16 mænd, som er fisket op af Middelhavet sammen med migranter, mistænkes for at være menneskesmuglere.

storybild

Det er lykkes for italiensk politi at finde 16 mistænkte menneskesmuglere. Deres både havarerede på Middelhavet i lørdags. Billedet er fra et havari i torsdags. (Billede: Scanpix/Str)

Det italienske politi har anholdt 16 personer, som mistænkes for at have været medvirkende til at sende migranter fra Libyen og ud på Middelhavet.

Politiet på Sicilien i det sydlige Italien siger, at de 16 mistænkte blev reddet op af Middelhavet sammen med hundredvis af migranter 28. maj.

De blev efterfølgende bragt til en italiensk havn, og her har vidneudsagn fra migranter været med til at identificere de mistænkte på de migrantbåde, der havarerede.

Migranter har identificeret en gambier som kaptajn på en af de både, der kæntrede denne dag. 15 andre er identificeret som personer, der arbejdede med skibsmotorer, stod for brændstof eller styrede migranterne under overfarten.

De 16 mistænkte blev bragt til byen Catania sammen med omkring 860 andre, der lørdag blev reddet på Middelhavet under fem forskellige hjælpeoperationer, oplyser politiet.

I den seneste uge er tusindvis af migranter, der er afsejlet i migrantbåde fra Libyen for at komme til Europa, blevet reddet op, efter at deres både er havareret.

Det menes, at 2500 migranter indtil nu er omkommet i forsøget på at krydse Middelhavet i år.

De fleste migranter, der kommer til Italien, håber at få et bedre liv i Europa, skriver Reuters.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx