17/09-15 06:15

Kraftigt jordskælv rammer Chile - der er tsunamivarsel i flere landeKraftigt jordskælv rammer Chile - der er tsunamivarsel i flere lande

Et voldsomt jordskælv med en styrke på 8,3 ramte Chile natten til torsdag. To personer meldes omkomne.

storybild

(Billede: Polfoto/Pablo Ovalle Isasmendi)

Bølger på op til 4,5 meter har ramt Chiles kyst ved byen Coquimbo, efter at et voldsomt jordskælv med en styrke på 8,3 har fundet sted natten til torsdag dansk tid. Der er udsendt tsunamivarsel for kyster i Chile og adskillige lande med kyst ud til Stillehavet.

Det skriver USA's Nationale Ocean- og Atmosfæriske Administration (NOAA) i en meddelelse.

DMI: Så dejligt bliver efteråret
DMI: Så dejligt bliver efteråret

Mindst to personer mistet livet, mens ti andre er kvæstet ifølge nyhedsbureauet AFP. Andre medier melder kun om én dræbt, men op til 15 kvæstede.

En 26-årig kvinde er omkommet i byen Illapel, der ligger tæt på skælvets epicenter, oplyser byens borgmester ifølge Reuters. Hun mistede livet, da en væg kollapsede.

Tsunamivarslet har fået Chile til at evakuere mennesker langs landets kystlinje. Også i Fransk Polynesien er der fare for tsunami, ligesom lande som Mexico, Peru og Rusland er i farezonen.

Airbnb og Uber - Her er alle bagsiderne ved deleøkonomi
Airbnb og Uber - Her er alle bagsiderne ved deleøkonomi

Også den amerikanske øgruppe Hawaii advares om, at en tsunamibølge kan være på vej. Det samme gælder for dele af Californiens kystlinje, meddeler USGS.

Billeder på sociale medier viser chilenske byer, hvor tusindvis af mennesker har forladt bygninger og opholder sig i gaderne eller i biler er på vej væk fra kystområderne.

Samtidig er dele af den indvendige konstruktion i et stormagasin i byen La Serena nord for hovedstaden Santiago faldet sammen, viser billeder.

I 2010 mistede omtrent 500 mennesker livet ved jordskælv i Chile.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: WAUW: På denne dag kan du opleve sjældent fænomen på himlen

LÆS OGSÅ: WOW: Andreas tager nyt vildt billede fra rummet

LÆS OGSÅ: TV: Mand smider lille dreng væk fra plads i Metroen - men så blander Ida sig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx