28/07-17 17:32

Storbritannien lemper lidt på elektronikforbud i flyStorbritannien lemper lidt på elektronikforbud i fly

Flypassagerer må nu medbringe laptops og tablets på rejser fra to lufthavne i Tyrkiet til Storbritannien.

storybild

Rejsende med det tyrkiske lavprisselskab Pegasus fra Izmir og Sabiha Gökcen-lufthavnen i Istanbul må nu igen medbringe elektronik i håndbagagen. Reuters/Murad Sezer/arkiv

London. Storbritannien lemper en smule på forbuddet mod, at flypassagerer fra udvalgte destinationer medbringer større elektronisk udstyr i håndbagagen.

Ændringen af reglerne gælder på visse flyafgange fra Tyrkiet til Storbritannien. Det oplyser det britiske transportministerium.

Britiske myndigheder fulgte trop med den amerikanske regering, da den tidligere på året besluttede at indføre skrappere regler for, hvad flypassagerer fra flere mellemøstlige lande må medbringe i håndbagagen.

Blandt andet måtte passagererne ikke længere have tablets og bærbare computere med i flykabinen.

Reglerne blev indført med henvisning til sikkerhedstrusler. USA eller Storbritannien oplyste dog ikke, hvilke trusler det konkret drejede sig om.

USA ophævede forbuddet i sidste uge, mens Storbritannien har opretholdt det indtil videre.

Men nu får flypassagerer, der rejser med selskaberne Turkish Airlines og Pegasus Airlines fra enkelte af Tyrkiets lufthavne, lov at tage en tablet eller en bærbar med sig på flyet.

Restriktionerne gælder dog stadig fra andre lufthavne i Tyrkiet samt for rejsende fra Libanon, Egypten, Jordan, Tunesien og Saudi-Arabien.

Når sikkerheden er forbedret, kan det komme på tale at lempe på reglerne for rejsende fra andre lufthavne eller andre af de lande, hvor forbuddet i dag er i kraft. Det skriver det britiske transportministerium.

- De tilbageværende restriktioner vil blive ophævet, når vi er tilfredse med sikkerheden og det er rimeligt at gøre, lyder det fra ministeriet.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Storbrand ude af kontrol...
bt.dk
7 måneder efter skandalen: Nu har...
bt.dk
Dansk by tæt på at løbe tør for vand...
bt.dk
Weinstein kan løslades med en fodlænke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx