Af Claus Bøge Jensen - 06/08-14 23:02; Opdateret: 06/08-14 23:25

Obama holdt hof for diktatorer: Men én fik ikke en invitationObama holdt hof for diktatorer: Men én fik ikke en invitation

Mordere og homofober stod smilende side om side med verdens mest magtfulde mand tirsdag i den amerikanske hovedstad, Washington.

storybild

Barack Obama så ud til at hygge sig med nogle mindre behagelige ledere. (Billede: Polfoto/AP)

De er politiske tyranner, hvor nogle slår politiske modstandere ihjel, mens andre torturerer homoseksuelle. På trods af disse grusomheder valgte USA's præsident, Barack Obama, tirsdag at holde topmøde med flere kontroversielle diktatorer fra Afrika i Det Hvide Hus.

Et land fik dog ikke nogen invitation til arrangementet. Amerikanerne havde nemlig vurderet, at der måtte trækkes en grænse overfor Zimbabwes brutale diktator, Robert Mugabe, der er kendt for at racistiske forfølgelse af landets hvide minoritet samt undertrykkelse af oppositionen.

Putins højre hånd håner Obama: Du har en tøsehund
Putins højre hånd håner Obama: Du har en tøsehund

Men ellers var alle andre ledere fra det afrikanske kontinent indbudt til kæmpe gilde, hvor der, ifølge amerikanerne, var mere end 50 lande repræsenteret til sammenkomsten. Et arrangement, der skulle være det største nogensinde med afrikanske ledere.

Herunder følger et lille udpluk af nogle af de værste diktatorer, der var mødt op i Det Hvide Hus:

Obama: Vi torterede nogle folk efter 9/11
Obama: Vi torterede nogle folk efter 9/11


(Foto: AP)

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, der er præsident i Ækvatorialguinea, er Afrikas længst siddende diktator efter at have taget magten fra sin onkel i 1979. Han ser tydeligvis meget tilfreds ud på billedet sammen med sin kone, Constancia Mangue De Obiang, ude foran Det Hvide Hus. Og det skyldes måske overraskelsen over, at han overhovedet er blevet inviteret. For præsidenten er nemlig kendt for at rydde alle personer af vejen, hvis de skulle komme med kritisable ytringer om ham, ved enten at tage deres liv eller sende dem bag tremmer.

Obama og Ban Ki-moon kræver israelsk soldat løsladt
Obama og Ban Ki-moon kræver israelsk soldat løsladt


(Foto: AP)

Burkina Fasos præsident, Blaise Compaoré, er en afrikansk leder, som tog magten ved et blodigt kup. I 1987 fik han nærmere bestemt dræbt sin forgænger Thomas Sankara. I 2011 var han dog angiveligt tæt på at miste magten, fordi et oprør vil have hans tilbagetræden, da landet skulle være fyldt med politibrutalitet og statslig korruption. Mytteriet blev knust, men korruption skulle stadig leve i bedste velgående. På billedet ses han sammen med sin bedre halvdel, Chantal Compaore.

Her er videoen, Kim Jong Un ikke vil have, at du ser
Her er videoen, Kim Jong Un ikke vil have, at du ser


(Foto: AP)

Homoseksuelle. Dem er Goodluck Jonathan, der er Nigerias præsident, ikke særlig begejstret for. Derfor besluttede han tidligere i år at underskrive en række love, der kriminaliserer homoseksuelle relationer og at være involveret i homoseksuelle samfund eller organisationer. Hvis en person skulle overtræde loven, så skal det resultere i op til 14 års fængsel.

Republikanere vil sagsøge Obama
Republikanere vil sagsøge Obama


(Foto: AP)

Barack Obama valgte sidste sommer ikke at besøge Kenya og landets præsident, Uhuru Kenyatta, da han var på rundt tur i Afrika. Alligevel var lederen blevet inviteret i Det Hvide Hus på trods af, at at han efter sigende skulle have en rolle i organiseret vold tilbage ved det kenyanske valg i 2007. Det medføret mere end 1.000 menneskers død og er for en international straffedomstol.

Snoop Dogg: Jeg røg en joint i Det Hvide Hus
Snoop Dogg: Jeg røg en joint i Det Hvide Hus

LÆS OGSÅ: Skuespiller får 18 år for at sende giftbrev til Obama

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx