Af - 17/04-14 22:36

Svensk eksperiment:  Kortere arbejdsugeSvensk eksperiment: Kortere arbejdsuge

I Göteborg går man nu helt nu veje for at reducere sygefraværet og hæve medarbejdernes arbejdsglæde.

storybild

(Billede: Polfoto)

Kommunalbestyrelsen i den svenske storby, Göteborg, vil indlede et eksperiment, som mange formentlig gerne så indført på permanent basis; En kortere arbejdsdag.

Kommunens politikere har besluttet, at en lille gruppe ansatte på rådhuset i en periode skal have en arbejdsdag på seks timer.
Sideløbende skal en anden gruppe have normale arbejdstider, og de to arbejdsgrupper vil arbejde med det samme og få det samme i løn.

Tilsidst vil man sammenligne de to arbejdsgrupper for at se, hvilke forskelle der gør sig gældende, når man har en kortere arbejdsdag.

- Vi synes, det er på tide at prøve eksperimentet af, siger Mats Pilhem, kommunalpolitiker for det socialisttiske pari, Vänsterpartiet.

- Vi håber, der vil være færre sygedage, og at de ansatte vil have det bedre fysisk og psykisk, fordi de har kortere dage, siger Mats Pilhem til Göteborg-Posten.

Eksperimentet er inspireret af en bilfabrik i Göteborg, som afprøvede samme arbejdsskema med succes.

- Hvis vi i højere grad deles om arbejdspladserne, vil vi skabe endnu flere muligheder. Den samme mængde arbejde skal stadig udføres, og derfor vil man ansatte flere folk. projektet vil kunne finansieres, fordi man reducerer sygefraværet, siger Mats Pilhem.

Eksperimentet har fået opmærksomhed fra hele verden, og medier i England, USA, Canada og Australien har omtalt projektet.


LÆS OGSÅ: Pjækkesyge? I denne branche har unge flest sygedage

LÆS OGSÅ: Vi melder os syge på grund af dårlige chefer

LÆS OGSÅ: Her bor de mest (pjække)syge kommunalt ansatte

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Efter vildt år: Superliga-klub i plus...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx