Af Ritzau - 19/05-16 01:00

Fire ud af fem vil tage imod flygtninge på verdensplanFire ud af fem vil tage imod flygtninge på verdensplan

Ny meningsmåling viser, at befolkningen i Kina og Tyskland er mest villige til at tage imod flygtninge.

storybild

Fire ud af fem vil lade en flygtning bo i deres land, by, nabolag eller hjem, viser en undersøgelse torsdag fra Amnesty International om menneskers villighed til at tage imod flygtninge på verdensplan. Her ses et billede af en gruppe syriske flygtninge, der er er gået ind i Ungarn fra Serbien. (Billede: Free/Jacob Ehrbahn / Politiken)

Fire ud af fem vil lade flygtninge bo i sit land, viser en ny undersøgelse fra Amnesty International om menneskers villighed til at tage imod flygtninge på verdensplan.

Organisationen har spurgt 27.000 mennesker i 27 forskellige lande, om de synes, flygtninge skal have asyl, og i hvor høj grad de er villige til at tage imod flygtninge i deres land, by, nabolag og hjem. Eller om de i stedet vil nægte dem adgang til landet.

At meningsmålingen så tydeligt viser, at mennesker er villige til at hjælpe andre, som flygter fra krig og politisk forfølgelse, er ret flot, mener Trine Christensen, der er generalsekretær i Amnesty International Danmark.

Ifølge hende viser resultatet af undersøgelsen, at landenes flygtningepolitik ikke altid harmonerer med befolkningens holdninger.

- Det er meget tydeligt, at man i nogle lande har en politik, hvor man tager meget få flygtninge og ikke støtter ret meget op om at få fundet løsninger, siger hun og bruger Storbritannien som eksempel.

87 procent af de adspurgte briter vil lade flygtninge bo i landet, men Storbritannien tager kun imod et lille antal flygtninge.

- Det viser jo, at politikerne er helt ude af trit med befolkningens ønske og vilje til at hjælpe, siger Trine Christensen.

De lande, hvor der bor flest mennesker, som er villige til at tage imod flygtninge, er ifølge meningsmålingen Kina, Tyskland og Storbritannien.

Årsagen til, at Kina topper listen, er, at befolkningens holdning til flygtninge generelt er positiv, og at landet ikke har tidligere erfaringer med at modtage flygtninge, mener GlobeScan, der har lavet undersøgelsen for Amnesty.

Bundskraberen på Amnestys indeks over de 27 lande er Rusland, hvor 61 procent af de adspurgte vil nægte flygtninge adgang til landet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx