Af David Andersen - 04/11-15 18:39; Opdateret: 04/11-15 19:30

London: Russisk fly havde måske bombe om bordLondon: Russisk fly havde måske bombe om bord

Flyet kan meget vel være styrtet på grund af en bombe om bord, hedder det i erklæring fra Camerons kontor.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Den britiske regering siger, at et russisk fly, der styrtede ned i Egypten lørdag, "meget vel kan have haft en bombe om bord."

- Mens efterforskningen stadig er i gang, så kan vi ikke kategorisk sige, hvad der forårsagede det russiske flystyrt, siger premierminister David Camerons kontor i en erklæring.

Amerikansk satellit registrerede varmeglimt i Sinai
Amerikansk satellit registrerede varmeglimt i Sinai

- Men efterhånden som der er kommet flere og flere informationer, er vi i stigende grad bange for, at flyet meget vel kan være styrtet på grund af en bombe om bord, hedder det i erklæringen.

Som en sikkerhedsforanstaltning har den britiske regering besluttet, at fly, der skulle til Sinai onsdag aften, vil blive udsat, indtil britiske eksperter har foretaget sikkerhedsundersøgelser, hedder det videre.

I Kairo oplyste Egyptens Ministerium for Civil Luftfart, at der er blevet trukket data ud fra den ene af flyets to sorte bokse.

Egypten: Terror-beskyldninger er propaganda
Egypten: Terror-beskyldninger er propaganda

- De data, der er blevet trukket ud, er blevet vurderet, og en analyse er begyndt, siger ministeriet.

Ministeriet siger, at den anden sorte boks, der indeholder lydoptagelser fra cockpittet, er delvist beskadiget, og at det vil kræve meget arbejde at trække data ud fra den.

I Tyskland skriver nyhedsmagasinet Focus, at en eksplosion kan være sket i en af flyets motorer. Magasinet henviser til rapporter i den egyptiske havarikommission, som ikke er offentliggjort.

CIA: Terrorangreb er næppe årsag til russisk flystyrt
CIA: Terrorangreb er næppe årsag til russisk flystyrt

- En eksplosion i en motor kan have været årsag til, at det russiske passagerfly styrtede ned, siger den egyptiske havarikommission ifølge den tyske netudgave af nyhedsmagasinet Focus.

På Focus.de hedder det, at de foreløbige undersøgelser peger på en sådan eksplosion. Der er dog ingen oplysninger om, hvorfor motoren skal være eksploderet.

Passagerflyet - en Airbus A321 - styrtede ned med 244 om bord 23 minutter efter, at det var lettet fra den egyptiske ferieby Sharm-el-Sheikh ved Røde Havet på vej til Sankt Petersborg.

Russisk fly blev godkendt et halvt år før styrt
Russisk fly blev godkendt et halvt år før styrt

Eksperter siger, at det faktum, at vragdele og lig var spredt ud over et stort område, er tegn på, at flyet er revet fra hinanden i luften. Det er en sjælden begivenhed, men ikke uden fortilfælde.

LÆS OGSÅ: Russisk luftfartsselskab: Flystyrt skyldes ekstern faktor

LÆS OGSÅ: Sidste opdatering inden flystyrt: Nu flyver vi hjem

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet på...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx