Af Ritzau - 11/10-16 01:42

Vandmasser oversvømmer North Carolina i kølvandet på orkanVandmasser oversvømmer North Carolina i kølvandet på orkan

Obama har erklæret undtagelsestilstand i North Carolina, og der advares om potentielt dødelige oversvømmelser.

storybild

Omkring 2000 indbyggere i Lumberton i North Carolina måtte flygte op i træer og på hustage, da byen pludselig blev oversvømmet mandag morgen lokal tid. (Billede: Reuters/Chris Keane)

Tusindvis af indbyggere er blevet reddet væk i både og helikoptere, mens enorme vandmasser oversvømmer byer en efter en i North Carolina.

Mandag morgen lokal tid måtte 2000 indbyggere i Lumberton flygte op i træer og på hustage, da byen pludselig blev oversvømmet.

Det sker i kølvandet på orkanen Matthew, der har efterladt sig et spor af død og ødelæggelse i Caribien og det sydøstlige USA.

Præsident Barack Obama har erklæret undtagelsestilstand i North Carolina. Samtidig advarer embedsmænd om, at oversvømmelser fra de bugnende floder vil fortsætte i dagevis.

Det oplyser Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Matthew, den kraftigste atlantiske orkan siden 2007, blev søndag nedgraderet til en tropisk storm, før den fortsatte ud på det åbne hav.

Antallet af dødsofre i Haiti har rundet mindst 1000. FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har beskrevet, at flere byer og landsbyer i landet er "slettet fra landkortet".

Også i Den Dominikanske Republik og USA har Matthew kostet liv. I USA er antallet af dræbte mindst 23. Heraf er næsten halvdelen dræbt i North Carolina.

Efter at have fået 39 centimeter regn i weekenden, raser floderne i North Carolina og forårsager store problemer ved digerne.

- Denne storm er ikke forbi i North Carolina, siger delstatens guvernør, Pat McCrory.

Han tilføjer, at han forventer, at dødstallet stiger.

Ved at erklære undtagelsestilstand gør præsident Barack Obama det muligt at bruge føderale midler til at hjælpe de ti amter, der er ramt i North Carolina.

Der er også meldinger om oversvømmelser og enorme ødelæggelser i delstaterne Florida, Georgia og South Carolina.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx