Af - 22/05-15 09:17

Eurovision klar til at fjerne publikums 'buh'-råbEurovision klar til at fjerne publikums 'buh'-råb

Der skal ikke være negativ stemning, når Rusland er på scenen under lørdagens Eurovision. "Det er ikke i konkurrencens ånd," lyder begrundelsen.

storybild

Årets russiske deltager i Eurovision, Polina Gagarina, skal måske frygte 'buh'-råb under lørdagens show. (Billede: Polfoto/Flindt Mogens)

Når du sidder foran skærmen på lørdag for at hygge dig i selskab med 27 musikalske bud på en melodi grand prix-vinder, skal det helst være med masser af glæde og endnu mere jubel.

Det skal i hvert fald ikke være ligesom sidste år, hvor Rusland blev mødt med 'buh'-råb under Eurovision i København. Og man har faktisk fra arrangørernes side sørget for, at det ikke sker i Wien. Det skriver Moscow Times.

- Det var meget pinligt for os, da det skete sidste år, fordi det ikke ligger i konkurrencens ånd. Vi er her for at bygge broer, som årets motto også lyder på, siger Jarmo Siim, der er kommunikationskoordinator for Eurovision, til den russiske avis.

TV: Lego hylder Eurovision - kan du gætte sangene?
TV: Lego hylder Eurovision - kan du gætte sangene?

Derfor har de ifølge Moscow Times taget en række forholdsregler, hvilket blandt andet betyder, at man har "lyddæmpere" klar, så publikums negative tilråb kan begrænses hos seerne hjemme i de europæiske og australske stuer.

Jarmo Siim vil ikke gå i detaljer omkring lyddæmperne, men Eurovision skulle angiveligt have overvejet flere forskellige løsninger for at fjerne 'buh'-råb. Planen er dog stadigvæk, at hele showet gennemføres med direkte lyd fra publikum.

- Det er første gang, at vi har klargjort noget i den her stil. Vi ønsker at være forberedte på alle tænkelige situationer, men vi har høje forventninger om, at der ikke kommer til at ske noget, lyder det fra Jarmo Siim.

Remee om Eurovision-forbandelse: - Slut med sådan noget pjat
Remee om Eurovision-forbandelse: - Slut med sådan noget pjat

I 2014 var det de russiske tvillinger fra The Tolmachevy Sisters, der måtte høre på 'buh'-råb, der ikke havde noget med dem at gøre. De var vendt mod selve Rusland, der på grund af deres aktiviteter i Ukraine og manglende åbenhed over for homoseksuelle ikke var populære i resten af Europa.

Sådan her lød det, da Rusland blev sendt videre til finalen under sidste års Eurovision:

TOP 10: Her er de kendtes sjoveste tweets om Eurovision
TOP 10: Her er de kendtes sjoveste tweets om Eurovision

Det er sangerinden Polina Gagarina, der skal på scenen på lørdag, og hun gik videre fra tirsdagens semifinale, uden at hun blev mødt af negative tilråb.

Til gengæld var der ikke den klassiske afgivelse af point, og her kan den russiske repræsentant måske forvente en mere negativ stemning, når der bliver stillet om til Moskva for at høre, hvem der skal have 12 point.

Det lød nemlig sådan her, da Rusland fik mange point og selv skulle dele ud under showet i København:

Danmark misser Eurovision-finalen
Danmark misser Eurovision-finalen

Ifølge Moscow Times er Rusland ikke blevet mere populære i løbet af det seneste år, hvor sanktioner mod landet og fortsat kritik af deres lovgivning mod homoseksuelle ikke har gjort situationen bedre.

Og under det store hyldestshow i London sidste weekend, hvor man fejrede 60 år med Eurovision, blev der ikke kun jublet, da den russiske vinder fra 2008, Dima Bilan, havde været på scenen. Det var dog ikke 'buh'-råb på samme niveau som i København i 2014.

Mens de homoseksuelle måske ikke kan føle sig særligt velkomne i Rusland, er det helt anderledes i årest værtsby, østriske Wien, der har gjort noget helt specielt for at byde dem velkommen. Det kan du læse mere om her.

TEST DIG SELV: Er du lige så aktiv på Facebook som Anti Social Media?
TEST DIG SELV: Er du lige så aktiv på Facebook som Anti Social Media?

Årets russiske bidrag kan du høre her. Det er fra tirsdagens semifinale:

LÆS OGSÅ: TV: Advarsel! Derfor skal du ikke bruge din selfiestang i bilen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Skandale: Fodboldspiller tiltalt for...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx