Af Ritzau - 12/11-16 09:24; Opdateret: 12/11-16 11:51

Kæmpedemonstration i Sydkorea kræver præsidentens afgangKæmpedemonstration i Sydkorea kræver præsidentens afgang

Op mod en million demonstranter anklager præsidenten for korruption og vil have hende væk.

storybild

Gaderne i Seouls centrum var lørdag pakket med demonstranter, der kræver præsident Park Geun-Hyes afgang. (Billede: Reuters/Pool)

Op mod en million sydkoreanske mænd, kvinder og børn sluttede sig lørdag til en af de største demonstrationer mod regeringen for at kræve, at Sydkoreas præsident træder tilbage.

Præsident Park Geun-Hye beskyldes for korruption.

- Træd tilbage, træd tilbage, du må træde tilbage, lød råbet fra den store folkemængde, der var samlet på den brede hovedgade, der går gennem hovedstaden Seoul.

Politiet havde forberedt sig på, at 170.000 mennesker ville møde op i Seoul for at demonstrere mod præsidenten. Men ifølge arrangørerne har en million mennesker deltaget.

Der har ugentligt været store demonstrationer de seneste tre uger. De har tvunget Park til at kæmpe for sit politiske liv.

Myndighederne har appelleret til demonstranter om at gennemføre deres protester fredeligt. 25.000 politifolk var sendt på gaden. Mange af dem i kampuniformer og udstyret med skjolde.

Politiets busser og lastbiler har blokeret alle adgangsveje til Det Blå Hus, der er præsidentens embedsbolig.

- Park Geun-Hye må træde tilbage, for hun har ikke taget sig godt af vores land, mener den 11-årige skoleelev Park Ye-Na, som var med i lørdagens demonstration.

I centrum for protesterne er præsident Park og hendes nære veninde Choi Soon-Sil. Choi er fængslet og sigtet for svindel og magtmisbrug.

Anklagerne undersøger, om den 60-årige Choi brugte sit venskab med Park til at afpresse pengedonationer fra store virksomheder som for eksempel Samsung.

De gik til fonde, som hun selv havde oprettet, og som hun brugte til at berige sig selv.

Hun er også anklaget for at have blandet sig i regeringens arbejde, selv om hun ikke har nogen officielle poster.

Lørdagens demonstration havde bred deltagelse af unge, pensionister og børnefamilier. Tidligere demonstrationer har tiltrukket militante medlemmer af fagforeninger og borgergrupper, som er endt i sammenstød med politiet.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx