Af - 01/05-16 09:05

Familien begravede trafikdræbt datter: Men opdagede senere en forfærdelig fejlFamilien begravede trafikdræbt datter: Men opdagede senere en forfærdelig fejl

Familien begravede deres elskede datter efter en slem trafikulykke. Først fem uger senere fandt de ud af, at den pige, de havde puttet i graven, var en anden.

Bildstrecke im Grossformat »

Ti år efter sin begravelse fortæller Whitney Cerak om den ulykke, der overgik hende og sendte hende i fem uger langt koma.

Chauffør får betinget fængsel for tredobbelt trafikdrab
Chauffør får betinget fængsel for tredobbelt trafikdrab

Ulykken lod hendes familie tro, at hun var død, alt imens venindens familie troede, at den blonde college-pige var deres datter, der lå der i live og i koma.

I dag går Whitney Cerak på Universitetet, men dengang, da hun var 18, var hun den eneste overlevende fra et trafikuheld, der dræbte fire af hendes klassekammerater og en skolemedarbejder.

24-årig dansker kendes skyldig for trafikdrab i Skotland
24-årig dansker kendes skyldig for trafikdrab i Skotland

Men midt i kaosset og arbejdet ved den totaltskadede bil, og de mange dræbte, fik redderne vedhæftet en af de andre elevers ID til Whitneys forbundne krop. Det skriver Indystar.

Det ID, der nu sad på den blonde skoleelev, var skolekammeraten Laura Van Ryns ID. Hun var ligesom Whitney blond, og desuden havde de to piger også usædvanligt ens træk.

Forbytningen betød, at Van Ryn's familie sad ved Whitneys sengekant i fem uger, i den tro, at den blonde og forslåede pige var deres Laura. Altimens Whitneys familie holdt begravelse for deres datter uden at vide, at pigen de tog afsked med var Laura Van Ryn.

- Mange mennesker spekulerer over, hvad folk siger til din begravelse. Jeg ved det, sagde Whitney onsdag til en fyldt sal af nuværende elever på skolen, hun dengang gik på. Skolen var samlet for at markere tiårsdagen for tragedien.

Efter trafikdrab: 'Caitlyn Jenner fortjener ikke hæder'
Efter trafikdrab: 'Caitlyn Jenner fortjener ikke hæder'

Whitney der nu er mor til tre sagde, at hendes søster holdt en tale, der indeholdt en joke omkring, at hun aldrig gik nok i bad, og en anden sørgende sagde, at hun ikke var særligt god til sport.

Udover en række muntre galgenhumoristiske jokes fortalte den overlevende også om den skyldfølelse hun havde efter ulykken.

De fire studerende: Laura Van Ryn, Brad Larson, Laurel Erb og Bettysmidt døde sammen med ansat på skolen, Monica Felver, da en lille lastbil pløjede ind i siden af skolebilen, de kørte i.

Politiet fastslog, at lastbilchaufføren faldt i søvn ved rettet og krydsede vejbanerne og
endte i den modkørende bane.

Whitney Cerak blev slået bevidstløs og led store skader mod hovedet i ulykken, og redderne fik hurtigt dækket hendes ansigt til med bandager og med det fejlplacerede ID opdagede ingen, at den overlevende pige faktisk var Whitney.

Det var først da hun vågnede op, og kunne skrive sit navn: Whitney, at fejlen blev opdaget.

Familien Van Ryn elskede mig som deres egen datter, fordi de troede, jeg var hende. Selv efter jeg skrev 'Whitney' og deres verden faldt sammen, og de vidste jeg ikke var deres datter, behandlede de mig stadig som familie, sagde hun i sin tale.

Whitney kom sig siden helt efter ulykken og vendte tilbage til skolen fire måneder senere. Hun blev student sammen med resten af sin klasse tre år senere.

Ulykken fik myndighederne til at bygge større barrierer mellem motorvejssporene og den forvekslede identitet inspirerede lovgiverne til at udstede strengere regler for, hvordan sørgene skal identificere ofre.

Ulykkeschaufføren, Robert Spencer, kendte sig skyldig i anklagen om hasarderet kørsel og drab og blev ikendt fire års fængsel. Han afsonede de to af dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx