Af - 26/11-15 15:55

29-årig skrev sin sprængfarlige mening: Måtte have bodyguard29-årig skrev sin sprængfarlige mening: Måtte have bodyguard

Den 29-årige Holly Brockwell blev bedt om at skrive et stykke om kvinder til BBC, men emnet fik hende i seriøse problemer på de sociale medier.

Bildstrecke im Grossformat »

En kvindelig journalist fra Storbritannien er kommet i online modvind i kølvandet på, at hun har skrevet et omstridt indlæg om, hvordan hun ikke ønsker at få børn.

Det skriver The Independent.

Der er åbenbart et særligt tabu, der kan få folk op af stolene. Og det er når, man giver udtryk for, at man ikke ønsker at få børn. I hvert fald, hvis man er kvinde. Det måtte den 29-årige Holly Brockwell, da hun søndag skrev et indlæg i forbindelse med en serie om at få flere kvinder i medierne.

Jysk Burger King lukker efter shitstorm
Jysk Burger King lukker efter shitstorm

Artiklen hed 'Desperate not to have children,' og handler om, hvordan folk reagerer, når Holly siger, at hun gerne vil steriliseres og aldrig være mor.

- Faktum er, at der ikke er en eneste ting ved det at skabe et andet mennesker, det tiltaler mig. Det er en følelsesmæssig ting, og at skulle oversætte det til rationelle grunde tager noget af essensen ud af det, skrev den 29-årige journalist blandt andet i sit indlæg.

Orange sokker i høje hæle udløser shitstorm over minister: - Du er en hykler
Orange sokker i høje hæle udløser shitstorm over minister: - Du er en hykler

Videre i artiklen beskriver den 29-årige, hvordan folk kalder hende for selvisk, når hun lufter sin beslutning om at ville have fjernet muligheden for at blive gravid. Selv hos sin praktiserende læge er Holly blevet mødt med hovedrysten.

Det var dog ingenting i forhold til de reaktioner, hun fik på nettet. Det gik så vidt, at den 29-årige måtte lukke for sin Twitter-konto midlertidigt. Efter artiklen blev offentliggjort på nettet skulle Holly møde op til en spørgerunde hos BBC, der handlede om artiklen, og her var folk så voldsomme, at hun måtte eskorteres af en sikkerhedsvagt igennem folkemængden.

Brian Mørk revses for voldtægtskommentar
Brian Mørk revses for voldtægtskommentar

Facebook, Twitter, Instagram og sågar hendes LinkedIn blev oversvømmet af harmdirrende fornærmelser og trusler. Holly blev kaldt ignorant, selvisk, dum, opmærksomhedssøgende og desuden, at hun havde brug for psykologhjælp.

- Selve mængden af de beskeder, som jeg fik indenfor en halv time på Twitter, Facebook, e.-mail og Instagram bekymrede mig, siger Holly Brockwell.

- Nogle af tingene kan jeg simpelthen ikke gentage, og andre ville jeg aldrig sige til andre, uanset, hvad de havde gjort, fortæller skribenten.

Sebastian Klein trykkede 'like' ved en fejl: Nu mærker han folkets vrede
Sebastian Klein trykkede 'like' ved en fejl: Nu mærker han folkets vrede

De fleste beskeder kom fra mænd. Mange af skældsordene var direkte rettet imod kvinder.

- Jeg synes, det er sigende, at næsten alle beskederne var fra mænd - selv om der også var enkelte kvinder- mænd, der prøvede at kontrollere en kvindes krop, siger 29-årige Holly Brockwell efter balladen.

LÆS OGSÅ: 11 forrykte sextips som dame-blade har givet læserne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx