Af - 16/09-15 17:45; Opdateret: 17/09-15 22:29

Dyrlæger udsteder falske papirer til hundesælgereDyrlæger udsteder falske papirer til hundesælgere

Danske familier køber hundehvalpe uvidende om, at de er importeret fra Polen med falske papirer. En sund og rask hund på papiret er ingen garanti for, at den er fri for sygdomme.

storybild

Hundesmuglere kan uden store problemer transportere hunde mellem landegrænserne ved hjælp af forfalskede papirer. (Billede: Polfoto)

Små kaninbure med hundehvalpe stablet ovenpå hinanden.

Sådan er virkeligheden for mange hvalpe, der bliver importeret fra Polen.

Uden adgang til hverken vand eller mad står de i bure og venter på at blive solgt videre til andre lande – heriblandt Danmark.

Mange af hvalpene får ikke de vaccinationer, som de skal, og kan derfor tage sygsomme som hundegalskab med til Danmark.

Denne hund levede på gaden - indtil fremmede ændrede dens liv for altid
Denne hund levede på gaden - indtil fremmede ændrede dens liv for altid

I tv-programmet Kontant, der blev sendt på DR1 her til aften, er de taget til Polen for at afsløre den ulovlige handel med hunde.

- Det var ret rystende at være derinde, synes jeg faktisk, og hunde havde det virkelig ikke godt - og det har jeg egentlig heller ikke nu, fortæller Kontant-værten Jakob Illeborg, efter at have været på markedet.

Dyrlæger forfalsker hvalpenes dokumenter
I programmet fortæller en af sælgerne, hvor nemt det er at fremskaffe falske rejse- og vaccinationsdokumenter, så hundene uden problemer kan importeres til Danmark og forekommer sunde og raske på papiret.

- Hun [sælgeren, red.] siger, at hun har mange racer derhjemme. Hun er lige begyndt at avle Jack Russell Terriere, og hun fortæller, at hun kan forfalske hundepas til dem. Hun har en dyrlæge, som kan underskrive et pas for en hvalp (…) Hun siger, at dyrlægen vil underskrive alle de pas, vi har brug for, hvis vi bare siger til i god tid, fortæller Pawel Artyfikiewicz fra dyreværnsorganisationen Viva Foundation til Kontant.

Linse Kessler: Tænk jer om
Linse Kessler: Tænk jer om

De falske dokumenter snyder danske familier til at tro, at de har en rask hund på trods af, at den måske bærer en smitsom sygdom.

Der er blandt andet tale om sygdommen rævens dværgbændelorm som importerede hunde kan bære med sig til Danmark, og dermed smitte både hunde og mennesker.

Polen er et af de lande, som Danmark får flest ulovligt importerede hunde fra ifølge Dyresundhed hos Fødevarestyrelsen.

Gå hjem, katteelskere: 9 grunde til, at hunde er bedst
Gå hjem, katteelskere: 9 grunde til, at hunde er bedst

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx