10/09-14 13:42

Her er Forbrugerrådets ønskeliste til Margrethe VestagerHer er Forbrugerrådets ønskeliste til Margrethe Vestager

Forbrugerrådet Tænk håber, at Vestager holder øje med banker og medicinalindustri i sit nye job.

storybild

- Derfor er det vores ønske til den nye konkurrencekommissær, at hun holder skarpt øje med virksomhederne og griber ind, når konkurrencen ikke fungerer. Det viser erfaringen desværre, at der er behov for, siger Lars Pramm, direktør i Forbrugerrådet Tænk. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Danskere bør ikke betale mere for flybilletten eller lejebilen end spanske, italienske eller engelske medturister, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk, som har et meget konkret ønske til den nyudnævnte konkurrencekommissær, Margrethe Vestager:

- Vi håber meget, at den nye kommissær vil gå ind og se på, hvordan man kan undgå prisdiskrimination på baggrund af, hvilket land man bor i, siger Lars Pram, direktør i Forbrugerrådet Tænk.

Juncker bekræfter: Vestager bliver konkurrencekommissær
Juncker bekræfter: Vestager bliver konkurrencekommissær

Medier: Her er Vestagers nye kommissær-post
Medier: Her er Vestagers nye kommissær-post

- I dag sker der desværre ofte det, at de danske forbrugere bliver omdirigeret til selskabernes danske hjemmesider, hvor priserne er højere. Det er selvfølgelig ikke i orden - det sætter konkurrencen ud af spil og stiller forbrugerne dårligt, siger han.

Derudover mener Forbrugerrådet Tænk, at Margrethe Vestager skal holde særligt øje med medicinalindustrien og den finansielle sektor. Begge er områder, hvor EU tidligere har uddelt store økonomiske lussinger.

- Det er ikke længe siden, at EU gav en rekordstor bøde på 13 milliarder til en række storbanker, som havde manipuleret med rentesatserne, med den konsekvens at forbrugerne havde betalt alt for høje renter, siger Lars Pram.

- Det vidner om, at der fortsat er behov for, at den nye konkurrencekommissær holder skarpt øje med bankerne, siger han.

Også medicinalindustrien skal holdes i stramme tøjler, mener rådet. I 2013 fik den danske medicinalvirksomhed Lundbeck en bøde på 700 millioner kroner.

- Lundbeck havde aftalt med nogle andre virksomheder, at de skulle forsinke deres billige kopimedicin, så konkurrencen mod Lundbecks dyre medicin blev udskudt, siger Lars Pram.

Radikale holder skansen uden Vestager
Radikale holder skansen uden Vestager

Vestager har valgt sin højre hånd i EU
Vestager har valgt sin højre hånd i EU

Alt i alt er det fuldstændig afgørende for forbrugerne, at konkurrencen fungerer, siger han.

- Det sikrer lavere priser og bedre service, uanset om man køber en liter mælk nede i supermarkedet eller flybilletter på internettet.

- Derfor er det vores ønske til den nye konkurrencekommissær, at hun holder skarpt øje med virksomhederne og griber ind, når konkurrencen ikke fungerer. Det viser erfaringen desværre, at der er behov for, siger Lars Pram.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
Se den nye liste: Her er verdens mest...
bt.dk
Superliga-bejlerne tager første stik!...
bt.dk
Tidligere Premier League-stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx