Af Niels Pedersen - 16/08-17 17:16

Billede får debatten til at rase: Kan man have det på i fitness-centeret?Billede får debatten til at rase: Kan man have det på i fitness-centeret?

Fitness-blogger bliver klandret for at vise alt for meget hud.

storybild

Fitnessbloggeren Louise Aubrey.

Den amerikanske fitness-blogger Louise Aubrey lagde et billede af sig selv i to forskellige træningsoutfit på Instagram, og inden længe fik det debatten om, hvad der er anstændig påklædning for kvinder i træningscenteret, til at rase.

Aubrey postede et billede af sig selv i henholdsvis lange træningstights og en langærmet træningstrøje med påskriften 'acceptabel træningsoutfit'. Ved siden af poserer hun i sports-bh og korte shorts på et billede med påskriften 'også acceptabelt træningsoutfit'. Opråbet kommer som følge af en episode, hun oplevede i sit lokale træningscenter. Her så hun en anden kvinde svede voldsomt i sin langærmede træningstrøje. Da fitness-bloggeren senere stødte på kvinden i omklædningsrummet, spurgte Aubrey, hvorfor hun ikke tog træningstrøjen af og trænede videre i den sports-bh, kvinden havde på indenunder.

'Hun tøvede og svarede så, 'jeg har ikke følt mig komfortabel ved at træne i en sports-bh, siden en fyr fortalte mig, at jeg ønskede at vise min krop frem',' skriver Louise Aubrey i Instagram-opslaget.

Det svar fik fitness-bloggeren til at stejle.

'Så fyre kan træne i bar overkrop, men kvinder har ikke ret til at træne i en sports-bh? Selvfølgelig kan du det, kvinde,' skriver Louise Aubrey og fortsætter:

'Lad ikke nogen fortælle dig, hvordan du bør opføre dig. Sports-bh'en er blevet skabt til netop dette, så lad nu være med at føle dig flov over at have den på i træningscenteret. For dit helbred, din komfort og simpelthen for din egen skyld.'

Problematikken er også aktuel her i Danmark, hvor 27-årige Line Haferbier blev smidt ud af Fitness World for at vise for meget hud.

Men det er bestemt ikke alle, der er enige med Louise Aubrey. Så langt fra endda.

'Kvinder har ikke et psykologisk behov for at træne i undertøj. Det, du har på (på billedet til højre, red.), er ikke passende beklædning i et træningscenter. Mænd træner ikke i tætsiddende shorts og bar overkrop. Vi bærer shorts og t-shirts eller ærmeløse t-shirts og klarer os fint med det,' skriver en bruger.

Der udviklede sig hurtigt en heftig diskussion i debattråden, hvor Aubrey blandt andet bliver kaldt en 'narcissist' med et enormt ønske om at vise sig selv og sin krop frem, mens andre brugere roser hende for at tage problemstillingen op og kæmpe for ligestilling i træningscenteret.

'Det er så smukt skrevet. Vi burde så sandelig vælge, hvad vi foretrækker og hvad der er mest behageligt,' skriver en bruger.

I skrivende stund er opslaget 'liket' over 20.000 gange, mens næsten 500 har kommenteret det.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx