Af Jeppe Elkjær Andersen - 30/01-18 22:33

Uhyggelig svensk sag: Tre teenagere mistænkes for tortur og seksuelt misbrug - mens de filmede offeretUhyggelig svensk sag: Tre teenagere mistænkes for tortur og seksuelt misbrug - mens de filmede offeret

Politiet har sikret sig en video af overfaldet.

storybild

ARKIVFOTO. (Billede: 50090 Johan Nilsson/TT)

Tre teenagere på henholdsvis 16, 19 og 19 år skal ifølge anklagerne have filmet deres offer, mens de udsatte personen for torturlignende mishandling og seksuelt overgreb. Episoden skal have fundet sted 5. september sidste år i Långholmen i den svenske hovedstad, Stockholm.

Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

De tre unge mænd bliver anklaget for grov mishandling, grove trusler, grov ulovlig tvang og for groft seksuelt overgreb i sagen, der holdes dybt fortrolig fra anklagemyndighedens side.

»Jeg kan ikke udtale mig om undersøgelserne i sagen, og retssagen kommer til at foregå bag lukkede døre,« siger kammeradvokat Johanna Rejdemo Storbörk til den svenske avis.

»En af de anklagede har erkendt dele af gerningerne, hvordan han stiller sig til anklagerne, er uklart,« uddyber hun.

Advokaten for offeret, der er en mand i 20'erne, fortæller til at avisen, at gerningsmænd og offer mødte hinanden tilfældigt i den svenske hovedstad. De gik sammen til Långholmen. Og det var her, overgrebene fandt sted.

Ifølge anklageskriftet skal de tre unge mænd have slået offeret i hovedet med hænder og træpinde. Offeret skal også være blevet sparket og mishandlet med tåregas.

Filmede episoden

Alt det skete, inden de tre unge mænd tvang offeret til at afklæde sig, hvorpå de misbrugte offeret groft seksuelt.

Som det sidste tvang de offeret i det kun 16 grader varme vand ud for Långholmen.

Långholmen i Stockholm. (Billede: Google Maps)

Hele episoden blev samtidig filmet af gerningspersonerne. Og politiet har sikret sig en 1,5 minut lang video af fra overfaldet og overgrebet fra en af de anklagedes telefoner.

Offerets advokat, Behrang Eslami, fortæller til Aftonbladet, at hans klient er hårdt ramt af episoden:

»Mishandlingen er sket under torturlignende omstændigheder. Min klient har virkelig haft det dårligt, og han har haft det hårdt psykisk og fysisk og har det stadig dårligt. Han havde brud og skader på ansigt og krop,« siger advokaten, der fortæller, at hans klient reddede sig ved at svømme væk fra gerningsmændene, efter de havde smidt ham i vandet.

Han formåede at svømme hen til en restaurant, hvor personalet fandt ham og tog sig af den nøgne, forskrækkede, forvirrede og sårede mand, forklarer advokaten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx