Af - 20/06-16 19:26

Mors femårige suget fast under vand i spabad - nu advarer hun alle forældreMors femårige suget fast under vand i spabad - nu advarer hun alle forældre

To voksne mænd kunne ikke få den 5-årige dreng hevet op.

Bildstrecke im Grossformat »

Se Sams skader på de næste sider i galleriet.

En britisk mor advarer nu alle forældre imod de farer, der kan lure i noget så almindeligt som et boblebad.

Det skriver Evening Standard.

Først troede Lucinda Leathes, at sønnen Sam på fem år legede under vandet, men pludselig vidste hun, at den var helt gal. Den britiske familie havde lejet en villa i Sydafrika, hvor en af husets mange luksusgoder.

Men pludselig blev luksus vendt til rædsel.

Den femårige Sam lå på det lave vand og dykkede under boblerne i leg med sin bror. Moren havde et årvågent øje på drengen, og da hun ikke kom op igen, så tog hun fat i ham. Der var bare et problem. Hun kunne ikke rokke den lille dreng væk fra bunden, hvor han var suget fast.

Samuel død efter koncert på Christiania - nu advarer hans mor andre unge
Samuel død efter koncert på Christiania - nu advarer hans mor andre unge

- Jeg kunne se hans blå og hvide shorts under boblerne, og rakte min arm ud for at hjælpe ham. Det var ligesom at trække i en klump cement, forklarer moren til Evening Standard.

Sam havde svømmet for tæt på afløbet, hvor der var sug i. Suget og vandet rundt om den lille drengs mave skabte et vakuum, der gjorde det til en næsten umulig opgave at få drengen vristet fri.

Lucinda indså hurtigt den livstruende situation, og skreg på hjælp. Fra husets førstesal kom hendes husbond Tim og hendes onkel farende. De tre kæmpede med at få den lille dreng fri, men vandtrykket og det stærke sug gjorde det umuligt at gøre ham fri.

- I begyndelsen troede jeg, at hans fod var fanget, og vi kunne ikke se det ordentligt igennem boblerne - men da der først var to voksne mænd, der trak i ham, og han ikke kom op, så gik det op for mig, at det var afløbet, der var synderen, og at de trak imod al trykket og alt vandet. Jeg troede, at det var det, at det var slut, mindes moren ifølge den engelske avis.

På trods af en spredende panik, så begynde Lucinda at lede efter udløseren til afløbet. Den var ikke mærket, men hun fandt den alligevel. Hendes dreng kom fri og var livløs i de første sekunder, men kastede efterfølgende noget vand op, og så kom Sam sig temmelig hurtigt.

Galleri: Otte typer børnebilleder, du ikke bør lægge ud på nettet
Galleri: Otte typer børnebilleder, du ikke bør lægge ud på nettet

Tandlæger advarer: Pas på denne fejl
Tandlæger advarer: Pas på denne fejl

Den uhyggelige hændelse fandt sted i april, og nu har den grimme oplevelse fået Lucinda Leathes til at arbejde sammen med den britiske livredderforening 'Royal Life Saving Society' for at sætte fokus på de skjulte farer, der lurer i boblebade.

I dag har Sam stadig mærkerne på maven, men han er sluppet med livet. Nu er moren klar med en besked til forældre med små børn.

Selv om spabadet var småt, og vandet dybt og primært henvender sig til voksne, så mente moren alligevel at det var trygt.

Babybilleder på Facebook? Her kan det give dig fængselsstraf
Babybilleder på Facebook? Her kan det give dig fængselsstraf

- Jeg vil advare folk til at være opmærksomme på de risici, der er ved boblebade og faktisk al slags vand. Især på ferie, hvor der er fremmede svømmepøle og forskellige grader af sikkerhedsstandarder, siger moren, der slap med skrækken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx