Af Ritzau - 26/03-17 23:02

Pakistan bygger hegn langs 2430 kilometer lang grænsePakistan bygger hegn langs 2430 kilometer lang grænse

Militante fra Afghanistan har begået angreb i Pakistan. Det vil pakistanerne sætte en stopper for med hegn.

storybild

På billedet ses grænsen mellem Afghanistan og Pakistan i baggrunden. Pakistan er søndag begyndt at opføre et hegn langs grænsen for at holde militante med islamistisk baggrund ude. Arkivfoto (Billede: Reuters/Saeed Achakzai)

Den er 2430 kilometer lang, grænsen mellem Pakistan og Afghanistan.

Det er derfor noget af et arbejde, der venter pakistanske håndværkere, der søndag tog handskerne på og gik i gang med at opstille et hegn langs grænsen til nabolandet.

Pakistan har valgt at opføre hegnet for at forhindre islamistiske militante i at komme ind i landet fra Afghanistan, lyder det.

Planen om at lave en fysisk afspærring af grænsen blev første gang annonceret af Pakistans hærchef, Qamar Javed Bajwa, lørdag.

Asif Ali Zardari, der er tidligere pakistansk præsident og i dag leder landets største oppositionsparti, siger, at det er vigtigt, at man samarbejder med Afghanistan om at håndtere grænsespørgsmål i forhold til at sikre fred i regionen.

Men samarbejdet mellem de to lande er ikke effektivt nok, lyder det søndag i en udtalelse fra Zardari.

Forsvarsanalytiker og tidligere general Talat Masood mener, at opstillingen af hegnet er et forebyggende træk fra pakistansk side. For Afghanistan - særligt i områder tæt på Pakistan - "vil måske skulle bruge meget længere tid på at blive et fredeligt land", siger analytikeren.

Grænsen mellem de to lande var midlertidigt lukket fra februar og frem til 20. marts efter et selvmordsangreb mod en helligdom i Pakistan 16. februar. Angrebet blev angiveligt udført af en militant gruppe med base i Afghanistan.

Det sker ofte, at landene beskylder hinanden for ikke at gøre nok for at slå ned på militante grupper, som kan operere på begge sider af grænsen.

Der vil sammen med grænsehegnet også blive skruet op for videoovervågningen i området.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx