Af - 02/03-17 15:02

Efter Trumps valgsejr: Nu overvejer Oprah at stille op som præsident i USAEfter Trumps valgsejr: Nu overvejer Oprah at stille op som præsident i USA

Den tidligere talkshow-vært åbner nu op for muligheden for at stille op som præsidentkandidat ved næste valg, efter hun har set, at en mand som Donald Trump kan blive valgt.

Bildstrecke im Grossformat »

Meget få mennesker troede, at det ville være muligt for rigmanden Donald Trump at blive valgt til USA's højeste embede og blive amerikansk præsident. Manden har ingen politisk erfaring, sagde mange. Alligevel skete det, og valget af Donald Trump har nu fået en anden kendt tv-personlighed til at overveje, om mon ikke præsidentembedet faktisk kunne være noget for hende.

Oprah jubler: Se, hvor meget jeg har tabt mig
Oprah jubler: Se, hvor meget jeg har tabt mig

Den 63-årige tidligere talkshow-vært Oprah Winfrey, der hører til den lille gruppe af mennesker, som alle kender blot på fornavnet Oprah, fortæller i et nyt interview med Bloomberg, at hun aldrig før havde tænkt tanken, at hun kunne være præsident.

Men tingene har ændret sig.

- Har du overvejet, med din popularitet - vi har stadig ikke brudt glasloftet for kvinder endnu - at du kunne stille op som præsident og faktisk blive valgt?, spurgte vært hos Bloomberg tv, David Rubenstein, for nylig Oprah Winfrey, da hun gæstede showet.

Efter et langt bifald svarede Oprah selv efterfølgende, at det aldrig var noget, hun havde tænkt over.

- Jeg har faktisk aldrig overvejet spørgsmålet, slet ikke som en mulighed. Jeg tænkte bare 'oooh, oooh', forklarede Oprah.

Trump ville giftes med kendt dansk sangerinde: - Han kiggede klamt på mig
Trump ville giftes med kendt dansk sangerinde: - Han kiggede klamt på mig

Herefter mindede vært David Rubenstein hende om, at det siden - med valget af Trump - er blevet tydeligt, at man rent faktisk ikke behøver politisk erfaring.

- Det var også det, jeg tænkte, svarede Oprah - inden hun på snedig vis åbnede op for muligheden for, at præsidenttanken nu måske ikke var helt så langt væk som tidligere.

- Jeg tænkte, jeg har ikke erfaringen, jeg ved ikke nok - men nu tænker jeg: 'Ooooh, ooooh',« forklarede Oprah Winfrey kryptisk.

Oprah Winfrey blev verdenskendt gennem sit eget talkshow 'Oprah', og hun er flere gange blevet udråbt til verdens mest magtfulde kvinde, fordi hun gennem sin berømmelse har kunnet påvirke mennesker verden over. Hun støttede offentligt både præsident Barack Obama i hans præsidentkampagner, og hun støttede ligeledes den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton under valgkampen i 2016.

TV: Dansk talkshow tager tykt pis på Donald Trump
TV: Dansk talkshow tager tykt pis på Donald Trump

Selvom Oprah ikke afviser, at hun nu har overvejet muligheden for at blive præsident, har hun dog i tidligere interviews afvist det prompte. Så sent som i januar afviste hun blandt andet muligheden over for talkshow-vært Steven Colbert, da hun besøgte hans 'Late Show', skriver The Blaze.

Skulle Oprah dog gøre alvor af snakken og stille op som præsidentkandidat i 2020, ja så har hun, på samme måde som Donald Trump havde det, god mulighed for at finansiere sin egen valgkampagne.

Internettet trygler Michelle Obama: Stil op som præsidentkandidat i 2020
Internettet trygler Michelle Obama: Stil op som præsidentkandidat i 2020

Ifølge Forbes er Oprah Winfrey nemlig tre milliarder kroner værd og er i øjeblikket nummer 239 på listen over verdens 400 rigeste mennesker, som senest blev lavet i 2016. Til sammenligning har Donald Trump ifølge Forbes en formue på 3,7 milliarder kroner og indtog nummer 156 på Forbes liste i 2016.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx