Af Berit Hartung - 23/08-17 14:30

Familiefar var på vej hjem fra ferie i Tyrkiet: Da vagterne kiggede i hans håndbagage, blev han anholdt Familiefar var på vej hjem fra ferie i Tyrkiet: Da vagterne kiggede i hans håndbagage, blev han anholdt

En dejlig familieferie i Tyrkiet kan ende med at forandre livet for altid for en britisk familie. Da de stod i lufthavnen på vej hjem, blev faderen anholdt og ført væk for øjnene af sin kone og børn.

storybild

Den britiske turist Toby Robyns er røget en tur i tyrkisk fængsel, fordi han forsøgte at tage mønter, han havde fundet under en snorkletur, med sig hjem.

52-årige Toby Robyns fik et chok, da han forleden tjekkede ind i lufthavnen i Milas-Bodrum i Tyrkiet. Da security-vagterne kiggede nærmere på hans håndbagage, opdagede de nemlig 13 mønter, som den engelske ambulance-redder havde fundet under en dykkertur.

Det viste sig hurtigt, at der var tale om historiske skatte, og strafferammen for at føre den slags ud af Tyrkiet er tre års fængsel.

Robyns, som kommer fra Southwick i West Sussex i det sydlige England, er far til fem, og hans to yngste sønner på ni og syv år var med på ferien. De to drenge og deres mor så hjælpeløst til, da deres far og mand blev ført væk.

»Det var et kæmpe chok for alle. Det var harmløs sjov på en ferie, hvor du hygger dig - og nu er han endt i fængsel,« siger en ven af familien, James Stoneham til The Sun.

Familien måtte rejse hjem uden ham, og nu sidder Robyns i et fængsel sammen med 70 andre fanger og venter på, at tyrkerne beslutter, om de rejser tiltale mod ham.

Ifølge britiske aviser kan det tage fire til seks uger før den afgørelse falder, fordi dele af det tyrkiske retssystem holder ferie.

Toby Robyns er en ivrig amatørdykker, som elsker at snorkle. Under ferien svømmede han rundt i et område med skibsvrag fra det 4. til det 16. århundrede.

Hans venner siger til britiske medier, at han på ingen måde ønskede at smugle historiske skatte ud af landet.

»De gør en stor sag ud af ingenting,« siger et familiemedlem.

»Det var dumt af ham. Jeg troede, at han ville få et rap over fingrene, og at de ville konfiskere mønterne, og at de ville sende ham hjem.«

Det britiske udenrigsministerium bekræfter, at de hjælper en britisk statsborger, som er blevet arresteret i Tyrkiet.

 

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx