Af - 16/04-15 19:04

Skole bortviser pige: 'Du er for rødhåret'Skole bortviser pige: 'Du er for rødhåret'

Britiske Emily Reays hårfarve er 'upassende.' Det mener pigens skole, som har bortvist hende, indtil hun ændrer udseende.

Emily's røde hår har givet hende kælenavnet 'Ginger-singer'. Og det gør derfor ekstra ondt, at hun bliver bedt om at ændre hårfarven. Hør hende spille her.

Det er ikke kun på internettet, rødhårede mennesker bliver diskrimineret eller lavet sjov med. Det har Trinity School i Carlisle i England slået fast. Forleden fortalte lærere på skolen 17-årige Emily Reay, at hun ikke var velkommen på skolen, før hun havde fået sig en "mere passsende" hårfarve. Det skriver Telegraph.

Emily Reay, som i øvrigt er naturligt rødhåret og har haft sin nuværende ekstra-lyse, røde hårfarve i tre år, vendte tilbage til skolen efter påskeferien. Hun fik dog hurtigt at vide, at hun måtte ikke deltage i undervisningen mere, fordi hendes hår var for rødt.

- Først blev jeg sur, men endte ud med at tudbrøle. Jeg har haft samme hårfarve de seneste tre år, og ingen på skolen har kommenteret det, fortæller pigen.

Nye emojis vækker glæde - men der mangler stadig én
Nye emojis vækker glæde - men der mangler stadig én

Forældrene, Julie og Andy Reay, mødte op på skolen for at få en forklaring, men fik samme besked. Hvis ikke Emily ændrede hårfarve, kunne hun ikke fortsætte sin uddannelse.

- Jeg skulle farve mit hår i en mere naturlig farve, eller tone det ned. Jeg foreslog at sætte det op eller gå med hue, men det blev et 'nej' til begge dele, fortæller den 17-årige, som vil kæmpe for at beholde sin hårfarve.

Det er en beslutning, som får fuld opbakning hjemmefra.

- De forstår ikke, hvad hendes hår betyder for hende. Det er ironisk, at hun spiller Scaramouche i skolens fortolkning af We Will Rock You, som handler om, hvordan samfundet undertrykker folks kreativitet og mulighed for at udtrykke sig, siger mor, Julie Reay.

Utilfreds med Apples emojis? Så lav din egen
Utilfreds med Apples emojis? Så lav din egen

Skolen er kommet med følgende udmelding i sagen:

- Trinity School sixth-form elever er forbilleder for resten af skolen. Vi har en politik om at opretholde høje standarder. Alle sjette six-form elever udstedes med information om, hvad der er acceptabelt eller uacceptabelt i begyndelsen af det akademiske år. Langt de fleste forældre er meget opsat på vores høje standarder.

Men skolens standarder giver Julie Reay ikke meget for.

- Skolens uniform politik siger ganske klart ingen unaturlige hårfarver, som blå og grøn. Er rød nu ikke en naturlig hårfarve? spørger hun.

Hovedpersonen kan heldigvis også selv se det komiske i skolens udmeldinger.

- Det sjove ved det hele er, at mit hår var endnu lysere til skolens galla, og der vandt jeg prisen for flotteste hår, siger Emily Reay.

DNA: På disse områder er rødhårede genetisk overlegne
DNA: På disse områder er rødhårede genetisk overlegne

LÆS OGSÅ: Apple glemte os! Rødhårede vil have egen emoji

LÆS OGSÅ: Hvilken rødtop vil du helst kysse i dag?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx