06/08-17 14:40; Opdateret: 06/08-17 23:46

Hær nedkæmper angreb på militærbase i højspændt VenezuelaHær nedkæmper angreb på militærbase i højspændt Venezuela

Præsident Nicolas Maduro melder om to dræbte og otte tilfangetagne, efter folk i uniformer angriber hærbase.

storybild

Soldater skyder med tåregas mod beboere i byen Valencia. Her har uniformerede oprørere forsøgt at angribe en militærbase. Scanpix/Ronaldo Schemidt

Caracas. Et militært oprør er blevet kvalt i en by i Venezuela. Her forsøgte en gruppe mænd at angribe en af hærens baser.

Det oplyser landets trængte regering.

Præsident Nicolas Maduro siger til det statslige tv, at to angribere er dræbt, mens otte er taget til fange. Han beskriver dem som terrorister.

I en erklæring fra hæren hedder det, at en gruppe "civile kriminelle klædt i militæruniformer og en løjtnant, som er deserteret fra hæren", stod bag angrebet.

Øjenvidner fortæller, at Valencia var præget af skyderi i løbet af natten. Barrikader stod i brand. Der meldes om en spændt atmosfære i byen.

Inden da var der lagt en video ud på internettet. Her sagde en gruppe uniformerede mænd, at de havde indledt et oprør i Valencia for at genskabe demokratiet.

Nogle af mændene var bevæbnet med geværer på optagelsen.

I videoen sagde de, at enhver enhed, der ikke vil følge opfordringen til at gøre oprør, vil blive betragtet som et militært mål ifølge AP.

Optrinet i Valencia tyder på, at spændingerne i landet nærmer sig bristepunktet.

Urolighederne kommer efter indsættelsen af et meget omstridt forfatningsråd, som præsident Nicolas Maduro har taget initiativ til. Med det skridt undertrykker han parlamentet, hvor oppositionen har flertal.

Det er blevet fordømt fra flere sider som et forsøg fra Maduros side på at omdanne Venezuela til et diktatur.

Lederne for oppositionen udtrykker dagligt frygt for at blive anholdt af regimet og tiltalt for undergravende virksomhed.

Lørdag afsatte den nyvalgte forfatningsgivende forsamling rigsadvokaten, Luisa Ortega. Hun har beskyldt Maduro for at afvikle demokratiet. Forsamlingen meddelte samtidig, at den indtil videre er den øverste magt i Venezuela.

Valencia ligger omkring 70 kilometer vest for hovedstaden Caracas.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx