Af - 11/01-17 06:36

Rusland vil forbyde rygning for alle født efter 2015Rusland vil forbyde rygning for alle født efter 2015

Ruslands sundhedsministerium har fremlagt en plan, der vil gøre det ulovligt at købe cigaretter for alle, der er født efter 2015.

storybild

(Billede: Scanpix)

Det russiske sundhedsministerium har løftet sløret for en langtidsplan, som skal udrydde rygning i Rusland totalt, det skriver Independent.

Forslaget om at forbyde salg af cigaretter til alle, der er født efter 2015, vil gøre Rusland til det første land i verden, der har en strategi for at skabe et totalt røgfrit land. Anti-rygnings organisationer i andre lande har ofte forslået lignende tiltag, men de har aldrig opnået regeringstøtte.

Forbuddet er utroligt ambitiøst, og selv dets fortalere erkender, at der er tvivl om, hvordan man skal håndhæve en lov, der forbyder salg af tobak til en hel generation.

Breivik igen for retten: Vil have lov til at gifte sig med en nazistisk kvinde
Breivik igen for retten: Vil have lov til at gifte sig med en nazistisk kvinde

En anden bekymring er, at lovforslaget vil få folk til at købe falske tobaksvarer på det sorte markedet - varer der potentielt er endnu værre for folkesundheden.

- Målet er fuldstændigt ideologisk korrekt, siger medlem af det russiske parlaments sundhedskomite Nikolai Gerasimenko ifølge Independent.

En talsperson for den russiske regering, Dimitri Peskov, fortæller, at forbuddet skal debatteres yderligere - og at andre ministerier skal med på råd, før det kan godkendes.

Regeringen mørklægger centrale tal om Nordsøolien
Regeringen mørklægger centrale tal om Nordsøolien

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Lastbil brager direkte ind i 10-årig...
bt.dk
Stjernens skibrille-forklaring vakte...
bt.dk
Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx