Af Ritzau - 29/11-16 15:09

Religiøse lærde beder EU om at stoppe forfølgelse af kristneReligiøse lærde beder EU om at stoppe forfølgelse af kristne

Lærde fra tre store religioner mener, at EU bør gøre mere for at stoppe forfølgelse af kristne i Mellemøsten.

storybild

Repræsentanter fra 15 forskellige af religionerne i Europa var samlet i Bruxelles tirsdag for at diskutere migration og fælles værdier. (Billede: Scanpix/Emmanuel Dunand)

EU må ikke lukke øjnene for forfølgelsen af de kristne i Mellemøsten, herunder særligt i områder kontrolleret af Islamisk Stat.

Sådan lyder opråbet fra flere religiøse lærde og ledere, der er samlet i EU-Kommissionens bygning i Bruxelles. Her diskuterer de migration og fælles værdier med kommissionens første næstformand, Frans Timmermans.

Repræsentanter fra 15 religioner i Europa er samlet side om side i deres traditionelle klædedragter - fra rabbinernes store hat til de ortodokses løse gevandter og lange skæg. Målet er at sprede budskabet om tolerance og fælles værdier.

Særligt et punkt er de alle meget optaget af. De ekstremistiske muslimers forfølgelse af kristne i særlige områder i Mellemøsten må der gribes ind over for.

- Jeg er meget bekymret over, at forfølgelsen af kristne i visse dele af Mellemøsten lader til at være et emne, der ikke bliver opfattet som seriøst nok til, at EU griber ind og reagerer, siger Arie Folger, der er rabbiner i Østrig.

Antallet af kristne i Syrien er halveret de seneste fem år. Der var 1,25 millioner kristne i 2011, mens der i dag anslås at være mindre end 500.000.

Flere internationale organisationer har kaldt Islamisk Stats forfølgelse af religiøse minoriteter for folkedrab.

- Som kirker gør vi, hvad vi kan. Men vi har brug for mere, siger Heinrich Bedford-Strohm, der er biskop i en evangelisk-luthersk kirke i Tyskland.

- Vi har brug for støtte fra EU-Kommissionen og andre internationale institutioner.

Også den muslimske repræsentant, imamen Yaha Pallavicini fra Italien, fordømmer forfølgelsen.

- I den muslimske verden er der en kæmpe reaktion, både fra institutioner såvel som i civilsamfundet, mod de her jihadister og deres handlinger.

Han understreger, at muslimer og kristne i Europa må stå sammen for at udgøre et godt forbillede.

- Vi er nødt til at vise, hvordan pluralisme og religionsfrihed er vejen frem, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx