Af - 30/05-14 17:49

Fire anholdt: Stenede gravid kvinde til dødeFire anholdt: Stenede gravid kvinde til døde

Fire familiemedlemmer er anholdt efter en grufuld stening af en gravid kvinde.

storybild

Farzana Iqbal ligger her på en båre i en ambulance på vej til hospitalet. Manden til højre er ægtemanden, som også blev angrebet med sten. (Billede: Polfoto/AP)

Alt tyder på, at det var den 25-årige Farzana Iqbals egen familie, der i tirsdags slog den gravide kvinde ihjel foran en domstol i Lahore, Pakistan.

Politiet har anholdt den nu afdøde kvindes onkel og to fætre. Allerede kort efter den gruopvækkende episode i tirsdags blev faren anholdt. Alt tyder på et æresdrab.

Gravid kvinde stenet til døde foran retten
Gravid kvinde stenet til døde foran retten

- Faren har indrømmet drabet og forklaret, at det handler om ære. Mange pakistanske familier mener, at kvinder, der selv beslutter, hvem de vil gifte sig med, er en skamplet for familien, siger politimesteren Umer Cheema til Reuters.

Steningen af Farzana Iqbal skete i forbindelse med en retssag, anlagt af kvindens far. Han accepterede ikke sin datters mand, da hun allerede var lovet bort til et familiemedlem, som hun også havde været forlovet med.

Stenrig sultan vil stene for utroskab
Stenrig sultan vil stene for utroskab

Det fik ifølge internationale medier faren til at opildne mindst 20 familiemedlemmer, der angreb Farzana Iqbal med sten, da hun mødte op foran retssalen.

- Hendes far, to brødre og hendes eksforlovede var blandt de personer, der angreb hende, siger politimesteren Umer Cheema til Reuters.

Også kvindens mand blev offer for steningen, men han slap med livet i behold. Efterfølgende har han ifølge Reuters fortalt, hvordan politiet nægtede at hjælpe – både før og under steningen.

To teenagepiger hænger sig selv efter gruppevoldtæg
To teenagepiger hænger sig selv efter gruppevoldtæg

Angiveligt kiggede flere politibetjente på under det skæbnesvangre angreb, men ingen greb ind.

Sagen har vakt stor opmærksomhed i Pakistan, hvor statsministeren har krævet en granskning af hele episoden. Over hele landet har demonstranter protesteret mod æresdrab og mod politiets manglende indgriben.

Farzana Iqbal var gravid i tredje måned, da hun blev dræbt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Røde Kors med nødråb: 'Situationen er...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
Uhyggelige detaljer: 19-årigt par...
bt.dk
'Luksusfælden'-par endte i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx