Af - 01/10-14 17:31; Opdateret: 01/10-14 17:57

77-årig er en sand helt: Sådan har han reddet over to millioner babyer77-årig er en sand helt: Sådan har han reddet over to millioner babyer

En australsk super-bloddonor har doneret ekstraordinært blod i mere end 59 år - og dermed reddet millioner af spædbørn.

storybild

(ARKIVFOTO) (Billede: Jens Dige)

Han bliver kaldt 'Manden med den gyldne arm'.

Australske James Harrison har doneret blod, siden han var 18 år gammel. I dag er han 77 år og har rundet et ekstraordinært hjørne: 1000 donationer.

Det skriver inspiremore.com.James Harrison var selv igennem en alvorlig operation i brystkassen som 14-årig, hvor han selv fik doneret 13 liter blod. Han lå på hospitalet i tre måneder og lovede sig selv, at når han blev gammel nok, ville han give andre den samme gave, han fik.

Nu, 59 år efter, bliver han ved med at donere blod og har ikke tænkt sig at stoppe. Han giver endda blod, når han er på ferie.

Mia Lyhne: Ville ønske jeg ikke var alenemor
Mia Lyhne: Ville ønske jeg ikke var alenemor

Udover de mange donationer skiller James Harrison sig også ud fra de fleste andre bloddonorer. Han bærer nemlig et sjældent antistof, som kan bruges til at producere 'Rh immunoglobulin' eller 'anti-D'.

'Anti-D' gives til de omkring 17 procent af kvinder med blodtypen rhesus-negativ, som bærer børn med blodtypen rhesus-positiv for at forhindre dødsfødsler.

Kampagne på Twitter reddede dødsdømt ung mand
Kampagne på Twitter reddede dødsdømt ung mand

Han var en del af Australiens første forsøg på at producere anti-D i 1967, og hans blod har været med i hver eneste parti lige siden.

For knap fire år siden, da James Harrison nærmede sig de 1000 donationer og optrådte i medierne i hjemlandet Australien, mente det australske The Commonwealth Serum Laboratory, at super-doneren havde reddet over 2,2 millioner babyers liv.

- Jeg er ingen helt. Folkene i forreste linje, politiet, redningsfolkene, er de ægte helt, for de er derude, hvor det sker. Jeg hopper bare på toget til Sydney fra Central Coast, så ofte jeg kan, læser en bog, donerer og tager tilbage, sagde James Harrison dengang til news.com.au


LÆS OGSÅ: Livsnødvendigt: 2-årig pige får nyre efter fremmed ser hendes Facebook-side

LÆS OGSÅ: Tre timers 'massage' reddede denne hund - se forvandlingen her

LÆS OGSÅ: Katten Simba redder familie fra brændende hus

LÆS OGSÅ: Smukt: Michael reddet, da hans kørestol brød sammen midt i tordenstorm

LÆS OGSÅ: En ægte helt: 15-årig pige redder far og onkel fra druknedøden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Dansk milliardærfamilie med nære...
bt.dk
Tidligere Premier League-stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx