Af Ritzau - 08/10-16 20:12

Valgmakker skuffet over Trump: Jeg kan ikke forsvare hamValgmakker skuffet over Trump: Jeg kan ikke forsvare ham

Der er ingen støtte - kun skuffelse og afstandtagen - fra Trumps kandidat til posten som USA's vicepræsident.

storybild

"Som ægtemand og far blev jeg stødt over Donald Trumps ord og de beskrevne handlinger i en 11 år gammel video, der blev offentliggjort i går", siger Mike Pence - Trumps vicepræsidentkandidat. (Billede: Scanpix/Jeff Swensen)

Fremtrædende republikanere står i kø for at kritisere og lægge afstand til Donald Trump, som er blevet afsløret i en række sjofle og nedladende udfald om kvinder.

Også hans egen kandidat til posten som vicepræsident, Mike Pence, er skuffet. Han "kan ikke forsvare Trumps bemærkninger".

- Som ægtemand og far blev jeg stødt over Donald Trumps ord og de beskrevne handlinger i en 11 år gammel video, der blev offentliggjort i går, siger Pence.

I videoen joker republikaneren med at have gennemført, hvad der kan beskrives som seksuelle overfald. Han har undskyldt, og han afviser at trække sig.

- Jeg vil aldrig trække mig. Jeg har aldrig trukket mig fra noget i mit liv. Jeg stopper ikke denne valgkamp. Jeg har enorm støtte, siger Donald Trump til avisen Washington Post.

Tidligere guvernør i delstaten Utah Jon Huntsman og senator for Utah Mike Lee, begge republikanere, har bedt Donald Trump om at trække sig.

En lang stribe af toneangivende republikanere har taget afstand fra udtalelserne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx