Af Ritzau - 22/03-17 19:52; Opdateret: 22/03-17 20:38

Nogle ansatte kan forlade parlamentsbygninger efter angrebNogle ansatte kan forlade parlamentsbygninger efter angreb

Nogle personer har fået lov at forlade parlamentet, mens andre fortsat må væbne sig med tålmodighed.

storybild

Mindst 20 personer er kommet til skade, og fire er dræbt efter et angrebet onsdag eftermiddag i nærheden af det britiske parlament i London. (Billede: Free)

Hele parlamentsbygningen i den britiske hovedstad, London, har været under et såkaldt lockdown. Det betyder blandt andet, at ingen personer i flere timer har kunnet bevæge sig hverken ind eller ud af bygningerne.

Parlamentets sikkerhedsfolk har kort før 19.30 dansk tid givet tilladelse til, at personer i nogle af kontorbygningerne forlader stedet.

Det fremgår af en sikkerhedsopdatering i en mail fra parlamentet.

- Personale i 7 Millbank, 14 Tothill Street, Fielden House og Millbank House kan nu forlade deres bygninger, står der i mailen, som Ritzau har set.

Dog skal de personer, som befinder sig i Palace of Westminster, som er den bygning, hvor den lovgivende forsamling mødes, og kontorbygningen Northern Estate, fortsat blive i bygningerne.

Mindst 20 personer er kommet til skade, og fire er dræbt efter angrebet onsdag eftermiddag i nærheden af det britiske parlament i London.

En af de dræbte er betjent, oplyser politiet på et pressemøde onsdag aften. Den formodede gerningsmand er også blandt de fire.

Episoden bliver behandlet som en terrorhandling, indtil efterforskningen skulle pege i en anden retning, lyder det fra Metropolitan Police i London.

Politiet regner med, at der kun er én person bag angrebet. Dog mente man alligevel, at det var nødvendigt at lukke området og parlamentet ned.

- Vi har en operation i gang - også selv om vi i øjeblikket regner med, at der kun er én angrebsmand.

- Jeg er sikker på, at offentligheden vil forstå, at vi må tage alle forholdsregler og eftersøge området så grundigt som muligt, oplyser politiets antiterrorchef, Mark Rowley, på pressemødet onsdag aften.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Lastbilchauffør filmede gal handling...
bt.dk
Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx