Af - 25/06-15 17:36

Kan du gætte, hvorfor de her babyer er spændt fast i et rør?Kan du gætte, hvorfor de her babyer er spændt fast i et rør?

Bare rolig, der er intet ondskabsfuldt ved det. Faktisk er det lige omvendt.

Bildstrecke im Grossformat »

Det har taget internettet med storm. Billedet af et barn, der sidder i en form for gennemsigtigt rør og kigger ud i luften. Det ser ikke vildt behageligt ud, men barnet har faktisk ingen grund til at græde. Tværtimod. Tingesten er nemlig til for at hjælpe.

Barnet sidder i en såkaldt Pigg-O-Stat, der er lavet for at holde den lille krop så stille som muligt. Den bruges i forbindelse med ryngtenfotograferinger af selve kroppen, hvor den er med til at holde antallet af billeder nede, fordi barnet netop ikke kan bevæge sig samtidig.

Det skriver Medical Daily.

Billedet af barnet i den rørlignende tingest er blevet set 3,5 millioner gange på Imgur, og det har floreret på internettet i løbet af den seneste uge, hvor folk har skrevet, at det blandt andet ligner en blender, men det er det altså ikke.

TV: Spastisk lammet dreng er lige ved at kollapse, men så sker der noget
TV: Spastisk lammet dreng er lige ved at kollapse, men så sker der noget

Den såkaldte Pigg-O-Stat er ifølge produktets hjemmeside blevet brugt i mere eller mindre bredt omfang siden 1960. I Danmark er det dog umiddelbart ikke noget, man bruger, lyder det fra Radiograf Rådet, der er de danske radiografers fagforening.

- Ud fra det, vi har kendskab til, så bruger man det ikke som en del af behandlingen på landets store hospitaler, og metoden udgik ifølge vores oplysninger i 80'erne og 90'erne, siger Troels Jeppesen fra Radiograf Rådet.

TV: Brutal video der viser mænd surfe på hvalhaj får voldsom kritik
TV: Brutal video der viser mænd surfe på hvalhaj får voldsom kritik

Betjent synger for lille pige midt i kaos: Nu går det rørende billede verden rundt
Betjent synger for lille pige midt i kaos: Nu går det rørende billede verden rundt

På Odense Universitetshospital er det heller ikke proceduren, at man bruger den såkaldte Pigg-O-Stat, fortæller Mette Houmøller, der er radiograf på hospitalets røntgenafdeling.

- Det tager kun få sekunder at få taget et røntgenbillede, så vi kan godt forsvare at holde fast i barnet. Som regel beder vi forældrene om at gøre det, fordi vi vil selv ret hurtigt få for mange stråler af at gøre det hver gang, fortæller Mette Houmøller.

Hun understreger, at de ikke bare står og tager billeder, men at de venter tålmodigt til det rigtige øjeblik, og en gang imellem er de nødt til at aflyse, hvis de ikke tror på, at det kan lade sig gøre at tage et godt røntgenbillede.

- Vi skal være rimeligt sikre på, at vi får et brugbart resultat, siger Mette Houmøller.

LÆS OGSÅ: 13 sjove billeder: Mand tager lur på jobbet - nu er han blevet succes på nettet

LÆS OGSÅ: 16 skønne snaps, der heldigvis aldrig blev slettet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx