Af - 03/02-16 07:40; Opdateret: 03/02-16 07:51

Nyt svensk forslag: Menstruation skal være gratisNyt svensk forslag: Menstruation skal være gratis

Fem unge svenskere sætter med et nyt forslag dagsorden i vores broderland mod øst. De vil have, at menstruation skal være gratis for kvinder. Mænd har jo ingen udgifter ved det, lyder årsagen.

Bildstrecke im Grossformat »

Fem 17-årige gymnasielever fra 2.G på St:Petri Skolan i Malmø - fire piger og en dreng – tager kampen op mod en af kvindens mest biologiske karakteristika: menstruation.

De fem elever mener ikke, at det er rimeligt, at unge kvinder hvert år har udgifter for hundred- eller tusindvis af kroner til bind og tamponer, når nu drengene ikke har. De vil have ligestilling.

- Det bliver til rigtig mange penge for en ung person, der oftest ikke har et fast arbejde. Og senere bliver det oftest dyrere, fordi mange har mestruationssmerter, der kræver smertestillende medicin, siger Alice Xiang til metro.se.

Derfor skal du passe på med at sove med tampon
Derfor skal du passe på med at sove med tampon

De fem 2.G'ere forestiller sig, at tamponer og bind skal være gratis og blive udleveret på Umo – ungdomsmottagningen – som er en organisation, hvor unge mellem 13-25 kan få hjælp og råd om alt fra sex til alkohol. På den måde vil man også kunne nedbryde det store tabu, som menstruation fortsat er for mange unge.

- Vores idé er, at man på Umo skal kunne få gratis beskyttelse. Man kan få udleveret kondomer, fordi det er et tabubelagt emne, og det er menstruation også. Så man burde kunne få mere støtte, lyder det fra Alice Xiang.

24-årig model forgiftet af tampon – fik amputeret benet
24-årig model forgiftet af tampon – fik amputeret benet

Metroxpress kunne sidste år fortælle, at flere end hver femte unge dansker mellem 18-29 synes, at menstruation er ulækkert.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx